in

Zenével a lélek egészségéért!

A II. Határmenti Gospel Kurzus a kondorosi baptista gyülekezetben.
A II. Határmenti Gospel Kurzus a kondorosi baptista gyülekezetben. (Fotó: Vári Blanka)

Vannak azok az énekek, amelyek „annak ellenére” hangzanak el. Annak ellenére, hogy a körülmények nem indokolják őket. Lehetünk nehézségekben, kilátástalannak tűnő helyzetekben, és ezek ellenére is dönthetünk úgy, hogy éneklünk, és hálát adunk. Hálát adunk annak, akinek a kezében biztonságban lehetünk a problémák és nehézségek ellenére is! – hangzott el Hetényi Bence lelkész igehirdetésében a II. Határmenti Gospel Kurzuson, melyet a kondorosi baptista gyülekezetben rendeztek meg az elmúlt hétvégén.

A 3 napos gospel-kurzus a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával valósulhatott meg, ahol több, mint 40 (határon túlról és innen) résztvevő tanulta, majd adta elő a tanult lelkesítő dalokat a vasárnap délutáni istentiszteleten.

Feledhetetlen élményben volt része mind az előadóknak, mind a kb. 120 fős hallgatóságnak.

A magas színvonalú képzés és előadás garanciája a Gospel műfajban (is) kiemelkedő tudással bíró Prof. Dr. Almási Kornél volt, aki a Joy Gospel Music, a BlesSing Énekegyüttes és az Almási Jazz trió alapítója.

A művészeti vezető elmondta, hogy a gospel műfaj nemcsak Amerikában, hanem a világ minden részén ismert műfaj, így hazánkban is. 

Az első blokkban hagyományos hangszerelésű dalok hangzottak el, majd zenei csoportok mutatták be a hétvégén szerzett tudásukat. Az előadás végén modernebb számok következtek.

Balogh Barnabás, a Magyarországi Baptista Egyház Dél-alföldi Missziókerületének elnöke köszöntőjében kiemelte, milyen nagy dolog, hogy egy kisvárosban ilyen magas színvonalú, nemzetközi részvételű zenés program valósulhatott meg.

Vári Ferenc

Fotó: Vári Blanka

A Gólgyártóknak minden sikerült a Gallicoop elleni mérkőzésen.

A Gólgyártóknak minden sikerült

A szűrőkamionban a legkorszerűbb vizsgálati eszközökkel 50 féle vizsgálatot tudnak elvégezni.

Szűrés és megelőzés