in

Jó idő, jó programok

Szarvasi majális 2024

Május 1-i felvonulás Szarvason.
Május 1-i felvonulás Szarvason. (Fotó: Tatai László)

Aki ellátogatott a szarvasi majálisba szerdán, az nemigen csalódott, mert volt szinte minden, ami szem-szájnak ingere.

Délelőtt fél tízkor még csak az elszántabbak gyülekeztek, hogy részt vegyenek a civil szervezetek felvonulásán, amihez a Városi Fúvószenekar fújta a menetzenét. A felvonulás a Vízi Színház parkolójából indult és a fahídon át ért az Erzsébet-liget első köröndjén felállított fesztiválsátorhoz. A menetet Babák Mihály polgármester vezette őt követte a zenekar, a Baráti Kör, a Kertbarát Kör, a nyugdíjas egyesületek és a többi civilek.

A fesztiválsátor színpadán már készülődött a Fúvószenekar, a polgármester és a képviselők pedig lufikat osztogattak, így a megnyitót diszkrét lufipukkanások és repülőzúgás kísérte, mert a Malév Aero Club mintegy félórás repülőbemutatót tartott a Körös-holtág és a sportpálya fölött. A repülőbemutatónak csak a hangját élvezhették a sátorban helyet foglalók, a látvány inkább a fahídról és a sportpályáról volt megcsodálható.

A megnyitót a színpad háziasszonya, Gombár Hajni felkérésére Babák Mihály polgármester és dr. Dósa Zsuzsanna a Cervinus Teátrum igazgatója prezentálta. A polgármester a munkáról, az ünnepről osztott meg filozofikus gondolatokat a közönséggel, majd így kiáltott fel: – Minden gondot, minden bajt a hátunk mögé! Majális van, kötelező jókedvűnek lenni!

Dósa Zsuzsanna megköszönte mindazok munkáját, akik az előkészületekben részt vettek, majd azt kívánta a szarvasiaknak, hogy beszélgessenek, legyenek boldogok, fogyasszanak ételből-italból és kultúrából egyaránt.

A programok közt a szarvasiak voltak többségben – Fellépett a Fúvószenekar, a Blue Gym Areobic Egyesület, a Tessedik Táncegyüttes, a Cervinus Teátrum, a Babilon TSE és némileg hazai pálya fogadta a Ramazuri Zenekart is. A szarvasi majális sztárfellépője ezúttal Caramel volt és Szarvason csinálták a fesztivált Sári Évi és Kocsis Dénes. A köröndökön az árusoknál lehetett költeni a pénzt, a sportpálya mögött pedig az alkalmi Vidámpark várta a gyerekeket.

Hosszú évek hagyományát folytatva tizenegyedik alkalommal lehetett megszemlélni a sporttelepen kiállított veterán autókat, motorokat, erőgépeket és egyéb benzinfaló csodákat. A Szarvasi Veteránjármű Baráti Kör megrendezte a járművek városi felvonulását és a ligeti erőgép-versenyt is, mindkettőt hatalmas érdeklődés mellett.

A felújított pavilonban a gyerekek próbálhatták ki erősségüket, ügyességüket a népi játszóházban, miközben már zajlottak az esti programok előkészületei, amiről egy következő tudósításban olvashatnak majd a Newjságra kattintók.

Tatai László

Fáklyás felvonulás Békésszentandráson 2024. április 30-án.

Fáklyás felvonulás huszonötödször

„Túl a protokollon…” – 27. Bóbita bál