in ,

Idegenben jobban ment

A közönség megtapsolja a hazai csapatot az április 20-án a Zengő Alföld Orosházi KC-vel vívott mérkőzés lefújását követően.
A közönség megtapsolja a hazai csapatot az április 20-án a Zengő Alföld Orosházi KC-vel vívott mérkőzés lefújását követően. (Fotó: Babák Zoltán)

Az őszi szoros eredmény (31-29) után joggal reménykedhettek a szarvasi U20-s kézilabdázók egy újabb tisztességes eredmény elérésében, hazai pályán viszont nem sikerült a korábbi nagyszerű teljesítményt megismételni az Orosháza ellen.

Sajnos a keretből nem állt mindenki rendelkezésre és Vaskor Gergő korai sérülése után már könnyűnek találtattak a szarvasi fiatalok. A masszív falat áttörni lövő teljesítmény nélkül nem volt esélyük a hazaiaknak, így a beállók megjátszására sem nyílt elegendő terület, ezért csak a különbség volt kérdéses.

A mérkőzést még ilyen arányban is megérdemelten nyerte az orosházi csapat.

HC Szarvas – Zengő Alföld Orosházi KC 18-42 (8-19)

Szarvas, 120 néző
Vezette: Csige Norbert, Csige Zoltán

HC Szarvas: Koncz (kapus) – Tusjak 3, Vaskor, Gyurcsik, Valencsik 5, Hunya 4, Komár 2.
Csere: Pintér 1, Orovecz, Slajchó 1, Szeljak 2. Edző: Tusjak János

Az Orosháza legjobb góllövői: Mondzinger 10, Bordás 9, Véé 8, Zolnai 8.

Tusjak János edző: Sok sportágban, így itt is sok minden fejben dől el, én úgy éreztem ezt a meccset az elmúlt hetekben elengedtük, nyomát sem láttam annak az akaratnak, amit a Csongrád előtti felkészülésen tapasztaltam. Ráadásul nehéz egy hónap szünet után mérkőzést játszani úgy, hogy az ellenfelünk folyamatosan meccsben van, de most ezt hozta a sorsolás, a legfontosabb, hogy a következő mérkőzésre összeszedjük magunkat.

Sok idejük nem is volt a szarvasi fiúknak búslakodásra, hiszen pénteken már újabb mérkőzés várt rájuk Gyulán a Köröstarcsai KSK vendégeként. Az Orosházához képest lényegesen szerényebb kerettel rendelkező vendéglátók Mohácsi Árpád irányítás alatt ősszel kis híján megtréfálták a szarvasi fiúkat, egy izgalmas végjátékban sikerült otthon tartani a pontokat, most viszont az orosházi pofon után igyekeztek felállni és szépíteni a tavaszi mérlegen a szarvasi fiatalok.
Kötelező és elvárt cél volt a győzelem, a mérkőzés elején kicsit dadogott ugyan a játék, de ahogy teltek a játékpercek egyre nőtt a különbség a két csapat között. A mérkőzés nagy részét gyakorlatilag a keret legfiatalabb tagjai játszották végig, akik nagyszerűen éltek a lehetőséggel.

Köröstarcsai KSK – HC Szarvas 23-34 (10-17)

Gyula, 20 néző
Vezette: Nagy Ferenc, Tárnyik Ferenc

HC Szarvas: Koncz (kapus) – Tusjak 8, Nagy-Bobvos N. 2, Gyurcsik, Valencsik 5, Hunya 5, Komár 6.
Csere: Pintér 1, Orovecz, Slajchó 3, Szeljak 4., Edző: Tusjak János

A Köröstarcsa legjobb góllövői: Lipcsei 8, Vincze 8, Leiszt 5.

Tusjak János edző: Itt most egyértelműen mi voltunk az erősebb csapat, viszont nem a gólarányunk kozmetikázása, hanem a jövő építése volt az első számú célunk. Örülök, hogy ezt a csapat idősebb játékosai is megértették, a fiatalok pedig igyekeztek minél jobb teljesítményt nyújtani. Ákosnak és Gergőnek pedig mielőbbi felépülést kívánunk.

Az U15 korosztályban is folytatódtak a mérkőzések a régió bajnoki címért.
A szeghalmi fordulóban pedig ismét kemény sorsdöntő mérkőzések vártak a csapatokra.

Az Alföldi Farkasok elleni nem várt könnyed győzelem után a Tigrisek elleni rangadó következett. Mindkét csapat igyekezett felkészülni a februári 25-25-s mérkőzés tanulságaiból. Ez kezdetben és a mérkőzés nagy részében a szarvasi csapatnak sikerült jobban. Egy rendkívül küzdelmes mérkőzésen szinte végig vezetve, másfél perccel a vége előtt nagyvonalúan buta és önkényes játékvezetői döntések következtében egyenlíteni tudtak a Tigrisek, így megismétlődött a 25-25-s végeredmény, amellyel még semmi sem dőlt el, továbbra is három csapat van versenyben a bajnoki címért.

HC Szarvas – AFSE-Szajol 37-25 (16-12)
Tigrisek Csongrádi KSE – HC Szarvas 25-25 (11-14)

HC post –

Fotó: Babák Zoltán

Ülésezik Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata képviselő-testülete 2024. április 29-én.

Útfelújítások a szentandrási testületin

Dr. Lipcsei Imre HVB-tag, dr. Gyalogné dr. Varga Éva a HVB elnöke köszöntötte és Horváthné dr. Kepenyes Edit, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője.

Kialakult a választási „kínálat”