in ,

Az U20-as országos bajnokságon és a Kiskun Kupán birkóztak

Május harmadik hétvégéjén a Szarvasi Birkózó Egyesület két versenyen is részt vett, melyeken nagyon szépen helyt állva birkóztak sportolóink.

Az idősebb, U-20-as korosztályú versenyzőink Sükösd Attila vezetésével részt vettek a Szigetváron rendezett korosztályos Országos Bajnokságon. A fiúk nagyon szépen teljesítettek, 3 érmet sikerült hazahozniuk Szarvas városának.

70 kg-ban Tóth Patrik 3 győztes mérkőzéssel a háta mögött lett súlycsoportja országos bajnoka, 79 kg-ban Hajduch Nándor 4 mérkőzéséből mindet megnyerve lett súlycsoportja legjobbja. A 97 kg-ban induló Szpisjak Bence 8 fős mezőnyből harmadik helyen zárt. Szpin Mihály 5. helyezést ért el a 79 kg-os mezőnyben.

Ezúton is szeretnénk gratulálni a Vasas SC Birkózó Szakosztály növendékeinek. Felemelő érzés számunkra azt látni, hogy gyermekeink egymást támogatva ilyen szép eredményeket tudnak elérni
A Vasas SC gyermekei is szép eredményekkel büszkélkedhetnek:

Aranyérmes: Baráth Károly, Gazdag Ádám, Musza Arsunkaev, Veress Bence
Ezüstérmes: Bajer Barna, Tóvölgyi-Krump Marcell
Bronzérmes: Ahmad Arsunkaev, Fábián András, Adelmann Márk, Rosz Bendegúz, Kopasz Vendel

Csapatunk másik fele Kiskunfélegyházán versenyzett az id. Besze László emlékére rendezett nemzetközi versenyen, Tóth Dominik segédkezésével.

Az U-8-as korosztályú Szabó Csongor még csak most kezdi a versenyzést, ennek ellenére nagyon bátor birkózással aranyérmet vívott ki magának.

Az U-13-as korosztályú Darvas Krisztián minden ellenfelét legyőzve lett súlycsoportja legjobbja. Mindenképp kiemelendő eredmény Kriszi aranyérme mellet különdíjazása, ugyanis az ő súlycsoportjában volt a legtöbb induló, mégis sikerült a dobogó legfelső fokára állnia. Ezzel Krisztián lett a legjobb hazai versenyző az egész versenyen.

Tóth Kevin 3. helyen zárt az 52 kg-os mezőnyben, Belincsák Henrik pedig másodikként végzett. Bogyó Benedeknek most nem sikerült dobogóra állnia.

Mozgalmas hétvégénk volt, nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek a fiúk a mérkőzéseikből, reméljük még sok-sok ilyen nap vár a szarvasi birkózókra!

Sükösd Attila elnök

Szentandrások delegációi a 26. Szentandrások találkozóján.

Szentandrások találkozója Szentandráson

Lukácsiné Molnár Éva, a Gallicoop baromfiágazatának operatív vezetője és Antal Gábor, a Hódmezőgazda Zrt. vezérigazgatója a Baromfi díj átadásán.

Díjeső az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon