in , ,

Maximum két ciklus

Gajdos Attila polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a Szervasi Polgármesteri Hivatal előtt 2024. május 13-án.
Gajdos Attila polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a Szervasi Polgármesteri Hivatal előtt 2024. május 13-án. (Fotó: Tatai László)

Gajdos Attila polgármesterjelöltként annak híve, hogy a fontos közéleti pozíciót ne lehessen két ciklusnál hosszabb ideig betölteni, ő maga nem tervezi, hogy két ciklusnál hosszabb ideig polgármester lesz, ha őt választják meg a június 9-iki helyhatósági választáson.

A szarvasi 4. sz egyéni választókerület képviselőjelöltjeként a közelmúltban bemutatkozott, ezért most a polgámesterjelöltségre fókuszált. Szólt a városvezetés szellemiségéről és lelkiségéről, aminek szerinte emberközpontúnak kell lennie. A természeti és épített környezet is a városért, a szarvasiakért kell, hogy fejlődjön. Szakítani kell azzal a szemlélettel, hogy csak pályázati forrásból lehet beruházásokat megvalósítani. Az utak építésénél jól működik a 25% lakossági önerő mellett önkormányzati finanszírozásban megvalósuló városi utak, útszakaszok, ugyanezt lehetne alkalmazni a járdaépítéseknél is – mondta Gajdos Attila. A gazdaság fejlesztésekor szem előtt kell tartani a helyi kis és középvállalkozásokat, nagyméretű ipari parkkal kell várni a befektetőket és az elvándorló szarvasi fiatalokat nem mongol és fülöp-szigeteki munkavállalókkal kellene pótolni. Az önkormányzatnak szociálisan érzékenynek is kell lenni – folytatta a felsorolást a polgármester-jelölt – segíteni kell a nehéz helyzetben lévőket, ugyanakkor gondoskodni kell a közösségi együttélés szabályainak betartásáról, betartatásáról is. Foglalkozni kell a középületek helyzetével, bár nem mind önkormányzati tulajdonú, el kellene érni, hogy az emblematikus épületek (Mittrovszky-kastély, Bolza-kastély, Tessedik-tanya) állapota ne romoljon tovább, felújítás után pedig megfelelő funkciót kel találni ezeknek az épületeknek. Mindenek előtt pedig az itt élőkre figyelve, általuk elérhető módon építeni tovább a várost, élhetőbbé, élhetővé tenni Szarvast – ezt szeretné elérni Gajdos Attila, ehhez kérte a választók szavazatait június 9-én.

Tatai László

A Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester, Kun Csaba r. őrmester és Hudák Pál r. ezredes a díjátadón.

Szarvasi második hely a helyszínelők versenyében

A szarvasi palánkvár feltételezett elhelyezkedése.

Amit a szarvasi palánkvárról tudni lehet