in ,

Szarvasi második hely a helyszínelők versenyében

A Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester, Kun Csaba r. őrmester és Hudák Pál r. ezredes a díjátadón.
A Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester, Kun Csaba r. őrmester és Hudák Pál r. ezredes a díjátadón.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság 2024. május 7-én rendezte meg a XIII. Baleset-helyszínelő Verseny vármegyei döntőjét Orosházán. A versenyzőket Pelleg József r. alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte.

A versenyre kétfős csapatok érkeztek hat rendőrkapitányságról. A helyszínelőket két állomáson elméleti feladatok várták, az egyiken szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk, a másik feladatlap pedig KRESZ kérdéseket tartalmazott. Emellett a gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk négy, életszerűen berendezett helyszínen. Volt személyautó, kerékpár, busz és traktor is a szimulált balesetekben érintett járművek között. A megmérettetés végén Hudák Pál r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a kivétel nélkül szép szakmai teljesítményt nyújtó résztvevőknek.

A tavalyihoz hasonló eredmények születtek, a versenyben első helyezést ért el a Gyulai Rendőrkapitányság csapata, amelynek tagjai Silló Antal r. törzszászlós és Bálint Bence r. főtörzsőrmester. A dobogó második fokára a Szarvasi Rendőrkapitányság párosa, Kun Csaba r. őrmester és Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester állhatott fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Valentyik Tamás r. őrmester és Szabó Lajos r. zászlós vehette át.

Szarvasi helyszínelők munkában.
Szarvasi helyszínelők munkában.

Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lukácsiné Molnár Éva, a Gallicoop baromfiágazatának operatív vezetője és Antal Gábor, a Hódmezőgazda Zrt. vezérigazgatója a Baromfi díj átadásán.

Díjeső az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Gajdos Attila polgármesterjelölt sajtótájékoztatót tart a Szervasi Polgármesteri Hivatal előtt 2024. május 13-án.

Maximum két ciklus