in ,

Páratlan siker: fennállásuk legjobb eredményét érték el a szarvasi karatésok

Hétvégén került sor a hazai karate legnagyobb seregszemléjére, a 2024. évi WKF Karate Magyar Bajnokságra. A rangos eseményen 40 egyesület több mint 900 nevezése érkezett be.

Szarvasról tizenhárman keltek útra, hogy megméressék magukat az ország legjobbjai között. Frankó Dániel, Tálas Bendegúz és Nagy Máté felnőttben, utóbbi és Kerti Kelemen U21-ben, Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita, Müller Márton, Neumann Fábián és Ruzsinszki Balázs kadetben, Bagi Ádám, Körösparti Zsombor és Tóth Zalán U14-ben, Gulyás Zétèny U12-ben lépett tatamira.

Az eredmények tanúbizonysága szerint nem hiába: a kis vidéki különítmény nagy meglepetésre az összesített dobogó harmadik fokára állhatott fel az első nap végén a felnőtt Európa-bajnok György Dániel és a helyiek mestere, Ruzsinszki György edzősködése mellett. Ez azért is nagy szó, mert Szarvas már végzett legjobb vidéki csapatként, de a dobogóra hosszú ideig csak budapesti egyesület állhatott fel.

“Bíztam a jó szereplésben, a külföldi sikerek már előjelezték versenyzőink rátermettségét, ugyanakkor ez a verseny mindig egy nehezített pálya a kis vidéki csapatoknak. Voltak megfogalmazott céljaim, vártam érmeket, bíztam magyar bajnoki címekben is, de az indulólétszámunk miatt ilyen szintű álmokat nem dédelgettem, így különösen nagy öröm hogy odaértünk, és a patinás kiemelt nagyegyesület MTK és UTE mögé kis vidéki klubkénr felférhettünk a dobogó harmadik fokára. A felnőttekből ketten, fiataljaink közül hárman lettek magyar bajnokok, utánpótlásaink közül további ketten aranyérmesek, ketten ezüstérmesek lettek. Hatalmas elismerése ez az eredmény a Lovász György által dédelgetett szarvasi karate sok évtizedes munkájának, örülök hogy ehhez most versenyzőink és én hozzátehettük a magunk részét. Köszönet a szülőknek a bizalomért, a szarvasiaknak, támogatóinknak, akiknek hála mindenhova elutazhatunk biztonságosan, és a szakembereknek, aki az eredményeink mögött vannak:

Kürtösi Zsoltnak és Kondacs Mihálynak az erőnléti edzésekért, Sztancsik Györgynek a masszírozásokért, Horváth Évának a rendszeres nyújtásért, barátainknak, Kocsis Lacinak, Nagy Ákosnak, Bartha Nikolának, Horváth Ottónak, Pápista Istvánnak, Ádám Budának, Takács Adorjánnak és csapataiknak, valamint az ukrán Leadernek és a montnegrói Buducnostnak a közös munkáért, Vura Mártának, Nagy Sándornak és Demetrovics Péternek a gondolatok tereléséért, Ruppert Bencének az elemző együtt gondolkodásért, Zoran Jerkovicsnak és Rajko Vujosevicsnek a szakmai instrukciókért. Most együtt örülünk kicsit az elért eredményeknek, ünnepünk egyet, van mit. Hálát adunk, aztán alázattal készülünk a soron következő nemzetközi eseményekre.”
És most jöjjenek a nagyszerű eredmények:

1. helyezettek: Bagosi Marianna kadet +61 kg, Ruzsinszki Balázs kadet -63 kg, Nagy Máté U21 -60 kg, Nagy Máté U21 -67 kg, Nagy Máté felnőtt -60 kg, Frankó Dániel felnőtt +84 kg

3. helyezettek: Nagy Máté felnőtt -67 kg

4. helyezettek: Kerti Kelemen U21 -67 kg, Tálas Bendegúz felnőtt -75 kg

Negyvenöt éves munkájukat megkoronázva összesítésben a dobogó harmadik fokára állhatott fel csapatunk.

A feltörekvő fiatalok a bajnokság második napján versenyeztek és nem is akárhogy: minden induló éremmel tért haza: Gulyás Zétény U12 c -40 2. hely, Tóth Zalán U14 C 40 2. hely, Körösparti Zsombor U14 C -50 1.hely és végül Bagi Ádám U14 A -45 kg-ban egy Magyar Bajnoki címmel keretezte be a hétvégét.

A bajnokságon való szenzációs szereplés méltó zárása a tavaszi versenyszezonnak, de ismerve a karatésokat nem sok idő marad a pihenésre. Ez – bár jelentős és hatalmas állomás – mégiscsak egy a sok elérni kívánt cél közül. A munka folyik tovább.

Ruzsinszki György edző

Vármegyei tollforgató verseny és díjátadó a GFE Gyakorlóintézményében…

Országos döntő szarvasi helyszínnel és szarvasi sikerekkel