in ,

Országos döntő szarvasi helyszínnel és szarvasi sikerekkel

Szarvason, a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola rendezte május 17–18-án, pénteken és szombaton a VIII. Országos Textil-, Bőr- és Kézműves Verseny döntőjét. Az esemény megnyitóján, a Cervinus teátrum kamaratermében Körösparti Ágnes köszöntötte a döntőbe jutott tíz iskola ötvenegy növendékét és felkészítő tanárait, valamint a zsűrit: Baranyai Zoltánné elnököt, Geisbühl Tünde és Lázár Zsuzsanna tagokat. Bánki András a fenntartó tankerület igazgatója levélben küldte el köszöntőjét, amiben örömteli és eredményes versenyzést kívánt a döntőbe jutott diákoknak. A zsűrielnök, Baranyai Zoltánné elmondta, hogy Magyarországon 180 iskolából többszáz pályamunkát értékeltek az elődöntőkben, így aki a döntőbe jutott, máris győztesnek érezheti magát. Stresszmentes, nyugodt és barátságos feladatmegoldást kívánt mindenkinek.

A megnyitót követően, pénteken délután a szabadon választott feladatokat készítették el a versenyzők, s addig a felkészítő tanárok kipróbálhatták a „Tessedik kincse nyomában” elnevezésű szabadtéri játékot, este pedig táncházban lazíthatott mindenki. Szombaton délelőtt a kötelező feladatot kellett elkészíteni, ebéd után pedig városnézés és szabadprogram volt, amíg a zsűri felkészült az eredményhirdetésre.

A Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolából hét növendék jutott az országos döntőbe, közülük az első korcsoportban Bencsik Holli II. helyezett lett, Deák Áron különdíjat kapott, a második korcsoportban Darida Lili I. helyen végzett, Molnár Hanna különdíjat kapott, a harmadik korcsoportban Hankó Boglárka II. helyezett, a negyedik korcsoportban Molnár Lilla I. helyezett lett. Az intézmény kiváló eredményeiért, Dombóvári Zita kimagasló felkészítői munkájáért kapott oklevelet a zsűritől.

Tatai László

Páratlan siker: fennállásuk legjobb eredményét érték el a szarvasi karatésok

Fotó: Bohus Krisztián

A második félidőben lefocizták a hazai csapatot a csabacsűdiek