in ,

Zenés irodalmi est a reformátusoknál

Az Alföld Quartet és a 4Hands Band adott közös koncertet a szervasi református templomban 2024. május 26-án.
Az Alföld Quartet és a 4Hands Band adott közös koncertet a szervasi református templomban 2024. május 26-án. (Fotó: Babák Zoltán)

Ha már másodszor van valami, az már hagyomány – indokolta Pentaller Attila református lelkész azon szavait, melyben megköszönte az Alföld Quartetnek és a 4Hands Band-nek, hogy hagyományt teremtettek zenés irodalmi estjükkel a szarvasi református templomban. Erre pedig  május 26-án, vasárnap került sor, miután az Alföld Quartet – Ördög Ágnes – hegedű, Szomorné Budai Mariann – hegedű, Jankó Zita – brácsa és Szomor István – cselló – négy népszerű darabbal megalapozta a hangulatot és kivívta a közönség tapsban is kifejezett elismerését.

A komolyzenei darabok és Pentaller Attila szavai után a 4Hands Band, azaz Molnár János és Nánási Attila adott elő versmegzenésítéseket, nagyobbrészt Ürögdi Ferenc verseinek zenés változatát. A zenés irodalmi est utolsó harmadában az Alföld Quartet és a 4Hands Band közösen adott elő megzenésített verseket. Ezek a darabok – miként a többi versmegzenésítés is – Molnár János dallamai voltak, melyeket Kulcsár Kristóf hangszerelt vonósnégyesre. Az utolsó darab Jézusról szólt, s egy új hangszer, a csőharang is „bemutatkozott”. A befejezés – és az odáig vezető út is – olyannyira sikeres volt, hogy a közönség visszatapsolta a muzsikusokat, s a koncert utáni gratulációk során többen biztosították őket, hogy eljönnek a következő zenés irodalmi estre is.

Tatai László

A Körös Kupán a Kajak-Kenu Club Szarvas versenyzői

A You Klub jelöltjei: Filip András, Holló Krisztián, Kovács Mátyás, Králikné Molnár Anna és Tusjak Tamás.

A You Klub kampányzáró sajtótájékoztatója – polgárok vagy jobbágyok?