in

Ismét van Szarvasi Oscar-díjazott

A Szarvasi Oscart 2024-ben Bődi Jánosné vehette át.
A Szarvasi Oscart 2024-ben Bődi Jánosné vehette át. (Fotó: Babák Zoltán)

1982-ben alapították Szarvas Város Barátainak Körét. “42 éves történelmi céljaink és hagyományos feladataink vannak, otthonunk, szülővárosunk iránt érzett ragaszkodás ébrentartása, a szarvasiak és a szarvasról elszármazottak kapcsolatának megőrzése, fenntartása, a város közművelődési, kulturális, természeti, sport, valamint természetes és épített környezeti örökségének a védelme, szellemi értékeinek a megbecsülése, gyarapítása, hagyományaink ápolása, az egészséges lokálpatriotizmus elősegítése”, elevenítette fel céljait az idei polgári bálon nyitóbeszédében Bődi János, a baráti kör napokban újraválasztott elnöke..

A család után a legfontosabb a civil közösség, fogalmazott Babák Mihály polgármester, aki csapott egy pici kampánybeszédet is.

Őt Hodálik Pál térségi tanácsos követte, aki szintén a civil szervezetek fontosságát emelte ki, és méltatta a baráti kör céljai megvalósítására fordított erőfeszítéseit.

Lipcseiné Czifra Magdolna Szarvasinak lenni című versét olvasta fel, majd következett a díjak átadása.

Elsőként Juhász Gergő vajdás diákot szólította az est háziasszonya, Fodor Mariann. Gergő egy 1920-ban íródott operettből vett dalrészlettel köszönte meg a Szarvasért Emléklapot. Előadását állótaps kísérte. Csakúgy a Szarvasért Emléklapot érdemelte ki a székelyes Vass Balázs is.

A Szarvasért Emlékplakett bronz fokozatát Bartus Beatrix amatőr festő, oktató, műkörömépítő, a szarvasi Mályvapont vezetője, Máté Endre, a Stop Band Emlékzenekar vezetője és Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna tanár, sport- és közösségszervező vehette át.

Ezüst fokozatért Hartay Csaba költőt, írót, népszerű közösségi embert, influenszert szólította Fodor Mariann. Posztumusz részesül e megtiszteltetésben a közelmúltban elhuny Sovány Mihály. A neki szóló díjat felesége vette át.

A Szarvasért Emlékplakett arany fokozatát, azaz a Szarvasi Oscart Bődi Jánosné vehette át Szarvas kereskedelmében eltöltött négy évtizedes tevékenységének, közéleti munkájának elismeréseként.

Szűkebb pátriánk választási eredményei

75 éves a Szlovák Iskola, 25 éves a Szlovák Iskoláért és Óvodáért Alapítvány