in

Miért nem jó, az ami van?

101130nora

101130noraMiért nem tudok örülni annak, amim van? Miért nem érzem elégnek azt, amiért megdolgoztam? Miért akarok még többet? Miért nem tudom élvezni a pillanatot? Hova hajtom magam egyre többre, jobbra, amikor néha elég lenne megállnom és örülni annak, ami van? Miért nem jó az, ami jó? Mi az, ami egyre dolgozik bennem, mint egy motor és visz előre? Megpihennék néha, de ha leülök, akkor is csak azon jár az eszem, hogy mit kéne még megcsinálni, elintézni, megjavítani, kicserélni. Nem tudom, honnan jön ez az elégedetlenség, ez a kétségbeesett kapálózás azért, hogy egyre magasabbra jussunk. Hogy többek legyünk, mint a szüleink, vagy csak éppen annyit érjünk el, mint ők. Valóban én lennék ez a magát hajtó ember, aki folyton csak tesz, akar, halad, dolgozik? Ez a valódi énem? Honnan jön ez a görcsös akarás?

Olcsó kifogás lenne a világra kenni mindent, hiszen senki nem mondja meg nekem, hogy mit tegyek. A magam ura vagyok, én hozom a döntéseimet. Vagy ez is csak egy illúzió? Könnyen lehet. Pedig jó életem van, tényleg, nem lenne illő panaszkodnom, de mégis annyi a kétely bennem, hogy elmondani sem tudom. Tényleg jól csinálom? Tényleg jó az, amiről azt gondolom, hogy jó? Tényleg jól élem az életem? Nem tudom…

Mintha két életem lenne: egy külső, amit mindenki lát és ami alapján megítélnek, és egy belső, ami csupa forrongás, és kétely, csupa bizonytalanság és a káosz, amiben nagyon is határozott elképzelések vannak, de nem tudom, hogy jó irányba haladok-e vajon. Mintha elvesztettem volna azt az iránytűt, ami segített valaha eligazodni ebben a világban. Vajon mikor veszítettem el? Talán a gyerekkorommal együtt? Az illúziókkal együtt? Nem tudom…

Örülnöm kéne, de már ettől a „kéne” szótól olyan keserű lesz az öröm, mint az epe. Miért kell valahogyan éreznünk, miért nem jönnek ezek az érzések spontán módon? Úgy irigylem azokat, akik hisznek feltétel nélkül abban, hogy valaki, vagy valami szerint jól cselekednek. Én miért nem tudok így hinni?

Hol van az az út, amiről egyszer, nem is tudom mikor, letértem? Hogyan juthatok vissza a kiinduló pontra, ahonnan új útra léphetek?

Ha valakinél van ilyen térkép, kérem, adja kölcsön nekem. Talán még nem késő visszafordulnom…

Vélemény, hozzászólás?

101129szentandrasnap

Eseménydús Szent András-nap

101129etelosztas

Adventi ételosztás