in ,

Ítélet született a késes bolti rabló ügyében

A Szarvasi Városi Bíróság 2010. szeptember 15-én ítéletet hozott annak a 32 éves helyi férfinek az ügyében, aki 2010. február 14-én felfegyverkezve követett el rablást Szarvason.

2010. február 14-én a délutáni órákban Szarvason, a Jókai utcában lévő Zsobeni Élelmiszerboltban ismeretlen tettes késsel a kezében megtámadta a bolt eladóját és a bolt bevételét követelte. A követelésének az eladó eleget tett, így 22.000.-Ft-őt vitt magával az elkövető, aki a közeli lakótelep mögött korábban elhelyezett kerékpárjával elmenekült.

A rablást követően a Szarvasi Rendőrkapitányság járőrei és nyomozói forró nyomon, nagy erőkkel a helyszín közelében, majd a város egész területén adatgyűjtést végeztek (a vendéglátó egység alkalmazottait, az ott lévő személyeket, ill. az ún. Vásártéri lakótelep lakóit hallgatták meg). A nyomozás során további tanúkat hallgattak ki, ill. házkutatásokat foganatosítottak, melynek eredményeképpen 2010. február 17-én elfogták az elkövetőt.

A bolti rabló egy 32 éves helyi lakos, aki részletes beismerő vallomást tett, ill. megmutatta, hogy hol dobta el azt a kést, melyet a rablás során a bolt eladójára fogott. A kést a nyomozó hatóság megtalálta és lefoglalta.

A Szarvasi Városi Bíróság a vádlottat „felfegyverkezve elkövetett rablás, valamint több rendbeli lopás, betöréses lopás” elkövetése miatt 5 év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős.

Szarvas, 2010. szeptember 17.

Oltyán Sándor r. alezredes sk.
rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető

Vélemény, hozzászólás?

100916jobbik

Cigányiskolát szeretne a Jobbik

Ítélet született a gyomaendrődi rabló ügyében