in

Fogathajtók versenyeztek

110707fogat

F110707fogatogathajtással kezdtek Szentandráson a hétvégén tartott lovasnapon. Az első nap az akadályhajtásé volt. Major Imre, a verseny főszervezője örömmel állapította meg, hogy kétszer annyi nevezés érkezett, mint szokott egy-egy kisebb vidéki versenyre. A 46 induló startját egy kisebb eső késleltette, de ennek is megvolt a haszna, mert a nedves talajon a bátrabba hajtók látványosan faroltatták a kocsikat, amivel egyben elő is készítették a terepet a másnapi maratonhajtásra. Vasárnap már gyönyörű idő várta a nézőket, akik jöttek is szép számmal. Vasárnap még többen látogattak ki, mint tették azt szombaton, pedig a szeszélyes idő ellenére az első napon is sokan voltak.

A maratonhajtás borulásmentes volt. Mind a 16 induló megbirkózott mind a vizesárokkal, mind a domboldallal és az erdős résszel is, egyedül néhány épített akadály okozott nehézséget, amin többen egyszerűen csak áthajtottak, ill. volt, aki fennakadt a vizesárokban egy facölöpön.

Ahogy azt már megszokhattuk, a szünetekben tornászok szórakoztatták a közönséget, de kísérőprogramokban is gazdag volt a lovasnap, lehetett íjászkodni, arcot festetni, veterán mezőgazdasági gépeket, ill. amatőr festők képeit nézegetni.

Vélemény, hozzászólás?

110706rp

Nyári Művészeti Alkotótábor a Ruzicskay Házban

110708halas

Halas-esős nap