Connect with us

Politika

A Jobbik az elbocsátások ellen

120131jobbik

120131jobbikA Jobbik fel fog lépni a közszférából történő tömeges elbocsátások ellen, jelentette ki Gajdos Attila, a Jobbik megyei alelnöke, önkormányzati képviselő, megyei frakcióvezető azon a sajtótájékoztatón, amin Hegedűsné Kovács Enikő, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője volt ő és Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei elnöke, megyei közgyűlési képviselő vendége a Jobbik szarvasi irodájában kedden délután.

Hegedűsné Kovács Enikő az önkormányzati intézmények megyék alá rendelése körüli visszásságokról beszélt. Az egyébként jól funkcionáló intézmények átvételekor nem minden úgy történt, ahogy annak lennie kellett volna. Megtörtént, hogy az átvett egység adósságát csak felerészben vették át. Ennél fájóbb dolog az, hogy több esetben a dolgozók bére csökkent, ill. a fenyegetettség érzésük nőtt.

Ismeretes, hogy a települések és a megyék közé beékelődnek a járások, amik egy csomó feladatot magukhoz vonnak, az önkormányzatok pedig feladatok és jogkörök szempontjából kiürülnek. Gajdos Attila információi szerint ez az átalakítás leépítéseket fog eredményezni. Jelenleg mintegy négyezren dolgoznak a megyei intézményeknél, azaz Békés megye lakosságának majd 1%-át foglalkoztatják, ezért is figyelik árgus szemekkel a történéseket. A Jobbik nem csak az elbocsátottakért aggódik. A centralizálás a minőségi munka rovására megy majd, arról nem beszélve, hogy a lakosság számára rengeteg kellemetlenséggel fog járni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Friss

Connect