in

Balegyenes

120403foldesi

120403foldesiBár minden kívánsága ilyen gyorsan teljesülne, mint az, hogy lemondott Schmitt Pál, kezdte sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán, a helyi MSZP első embere keddi sajtótájékoztatóján. Nem, nem erről a lóról akart még egy bőrt lehúzni a szocialisták elnöke, hanem az MSZP hétvégi kongresszusa volt a fő témája és a médiát már hetekkel ezelőtt értesítette tájékoztatójának időpontjáról.

Azért azt elmondta, hogy a felsőoktatásban jelenleg is folyó tanulmányai során, még a kis beadandó dolgozatok előtt is felhívják a figyelmüket arra, hogy idézni csak forrásmegjelöléssel szabad. Ehhez képest az előtte fekvő “Balegyenes” című MSZP-s lapban épp a newjság cikkét mutatta – forrásmegjelölés nélkül.

A sajtótájékoztató témájául a tisztújítás és a párt programalkotó kongresszusa adta. Büszkén jelentette be, hogy hallatlanul fiatal és dinamikus pártvezetést választottak meg a hétvégén, és ezzel a Mesterházy Attila vezette garnitúrával futnak neki a 2014-es választásoknak. Szeretnének részesei lenni annak az erőnek, ami lebontja Orbán Viktor hatalmát, és tisztában vannak azzal, hogy ezt egyedül nem tudják megtenni, így keresik a kapcsolatot minden demokratikus csoporttal a kapcsolatot.

Nem abba buktak bele, hogy nyolc évig rosszul kormányoztak, aminek egyébként Magyarország kifejezetten a nyertese volt. Míg akkor autópályák épültek, rengeteg beruházás készült el, addig mára a bóvlikategóriába kerültünk, mondta Földesi Zoltán.

Hazai vizekre evezve elmondta, hogy a járásrendszer újrafeltalálásával január 1-étől kezdve kiürül az önkormányzati feladatrendszer. Egy csomó feladatot átvesz az állam, nekik csak az marad, hogy lesétáljanak a Víziszínpadhoz, vezényeljék a Túzoltózenekart, utasítsák a KOMÉP-et és még vagy két másik önkormányzati céget és slussz. Nincs új a nap alatt. Véleménye szerint ezzel a megfelezett Országgyűlésből a következő választásokon kieső FIDESZ-es politikusoknak csinálják már a helyet.

Az iskolakérdésre kanyarodva elmondta, hogy vegytiszta egyházi gimnáziummá alakul a Vajda. A Petőfiben. A Székelyt eladták az Evangélikus Egyháznak, amit a Benka fog elfoglalni. A szakképzés marad a Vajda Péter Gimnázium helyén. A Fő téri iskolát viszi az állam.

Le fogják építeni a szarvast érintő vasúti szárnyvonalon a járatpárokat. Reggel és este indul és érkezik csak vonat a jövőben. Ezért a két járatért személyzetet fenntartani? Mi ez, ha nem ellehetetlenítés? Hol van Babák Mihály és Szenes János, akik akkor az élére álltak a megszüntetés ellen tiltakozóknak, és hol van a Jobbik, tette fel a kérdést Földesi Zoltán, aki saját elmondása szerint fontos szerepet játszott abban, hogy nem került a vonal megszüntetésre.

Vélemény, hozzászólás?

120403karate

Négy karatés érem a Magyar Bajnokságról

120404zene

Zengett a ház minden zuga