in

Találkozás egy régi szerelemmel

120416nora

120416noraSokáig nem igazán értettem ezt a dalt, illetve nem talált meg a mondanivalója. Aztán az én életemben is eljött az a bizonyos pillanat, amikor összefutottam egy régi szerelmemmel, és minden szó a helyére került.

Ő nem az első szerelmem volt, aki összetörte a szívem, hanem egy érettebb kapcsolat. Ez nem olyan iskolás „hű-de-tetszik-a-srác” belebolondulás volt, hanem igazi szerelem. Őszinte és mély érzelmekkel, amelyek egy ideig összekötöttek minket, de aztán az útjaink külön váltak. Amíg tartott nagyon jó volt, és így visszagondolva nincs bennem tüske, harag vagy rossz érzés.

Pedig fiatalok voltunk mindketten, amikor találkoztunk, mégis nagyon egymásra hangolódtunk már az elején. Aztán véget ért a kapcsolatunk, de azért nagyjából képben voltunk egymást illetően, és most beszélgetni is tudtunk egy kicsit.

Hááát, nagyon furcsa volt az elején. Mert azért elég sok év eltelt már azóta, nagyon másfelé vitt mindkettőnket az élet, de egy kis ideig tartó kínos ráhangolódás után nagyon jót beszélgettünk. Elmeséltük kivel mi történt, merre járt a világban, felelevenítettük a jó kis sztorikat, mi lett a barátokkal, stb. De egy kérdés kimondatlan és megválaszolatlan maradt: vajon miért mentünk szét? Persze nagyon jól tudom, hogy akkor annyi volt bennünk, a kapcsolatunkban, de egy kis időre tényleg olyan volt, mintha mi se történt volna. Érdekes…

Nagyon jó volt érezni, hogy az alapvető emberi vonzalmunk egymás iránt megmaradt, él, csupán a szerelem fűszere hiányzik belőle. Illetve nem is hiányzott, mert így is nagyon jó volt. Barátok volnánk? Nem tudom… Nem hiszem, hogy szerveznénk közös programokat, vagy rendszeresen beszélnénk telefonon, de azért továbbra is tudni szeretnénk egymásról.

Egy ilyen találkozó nagyon jó tükör, mert egy kicsit visszavisz a múltba, újra átéled azt, ami egykor nagyon jó volt – bűntudat nélkül. Jó egy kicsit kiszakadni a jelenből, a hétköznapokból és újra tizenévesnek lenni. És őszintén mondom, jó boldognak látni azt, akit egykor szerettél, de nem tehetted őt boldoggá egy életre.

Kívánom mindenkinek, hogy legyen része egy ilyen találkozásban, mert nagyon sokat megtudhat magáról, a másikról. Árnyaltabb lesz az önmagáról kialakított képe, szembesül a hibáival és a szerethető tulajdonságaival. És azt is megerősíti benned, hogy miért az a társad, aki, és miért nem a régi szerelmed.

Nóra

U.i.: mivel kihagyhatatlan, ezért jöjjön a dal és a szöveg is! ☺

{youtube}Ca9JGFkG-5I{/gallery}

Találkozás egy régi szerelemmel

Találkozás egy régi szerelemmel,
Nem tudni mért, de mindig megható…
Idővel mindent másképp lát az ember,
De az, hogy szép volt, nem vitatható.

Hiába nézem ellenséges szemmel
A változást, mi rajta látható.
Az ember áll és megszólalni nem mer,
Van szerelem, mely nem gyógyítható.

Jöjj, néhány órás napsütés,
Még kell, hogy egyszer együtt járjunk!
Még vár a nagy beszélgetés,
Tán kiderül az, mi volt a hiba minálunk.

Jöjj, néhány órás napsütés,
Sok régi témát megtalálunk.
S a búcsú újra oly nehéz,
Mint ahányszor idáig váltunk.

Találkozás egy régi szerelemmel,
Rossz randevú,
De megbocsájtható.
Egy torz mosollyal búcsút int az ember,
Miközben érzi, sírni volna jó.

Vélemény, hozzászólás?

120416erdely

Erdélyben jártunk

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezeti átalakulása