in

Benzingőzös majális

120513tunning

120513tunningNegyedik alkalommal került megrendezésre a Szarvasi Tuningmajális az idei május 1-én. Szerencsére az időjárás kegyes volt az autósokhoz. A tavalyi esővel ellentétben idén a szervezői gárdának a tűző napsütéssel kellett megküzdenie. Mivel ebben az évben a megyében nem kerül megrendezésre más tuning autós rendezvény a környék szinte minden átépített autója itt volt a városban. Ez csak akkor jelentett gondot amikor a reggeli felvonulásnál a sor eleje már kint volt a focipályán – a vége még valahol a város túlsó felén poroszkált. A reggeli benzingőzös ébresztő után a délelőtt a játékos vetélkedőké volt. Először a gumihajító versenyen volt a sor. Az első helyezett hihetetlen 14 méteres távolságra dobta el az egyébként nem kicsi (17-es) gumit.

Ezt a számot az autótoló verseny követte. Ebben a versenyben meglepetés is történt,hiszen két lány is jelentkezett, hogy ők ketten duóban tolnák el azt a bizonyos kocsit. A fiúk jóhiszeműen beleegyeztek, hogy a gyengébb nem így párosban képviselhesse magát. Pechjükre… Hiszen a két lány olyan erővel tolta el a járgányt, hogy el is vitték a bronzérmet.

Majd az ebédszünetet követően az erőt a hangerő váltotta fel. A Kicker sátránál kieséses elven folytak a versenyek a leghangosabb autóhifi címéért. A leghangosabb egy VW Golf volt, ami 150dB feletti csúcshangerőre volt képes.

Az utolsó műsorszám pedig a kipufogó-hangerő verseny volt. Itt a közönség saját fülével hallhatta, hogy milyen hangerőre képesek ezek az átépített autók.

Itt történt egy kis “baleset”. Hiszen az utolsó autó kipufogója olyan lángcsóvákat eregetett, hogy a mérőműszer mikrofonjáról leégette a szivacsot.

A napot az eredményhirdetés zárta. Először a vetélkedők első helyezettjei kapták meg a megérdemelt érmeiket, majd az autószépségverseny győztesei a serlegeket. Ők három kategóriában lettek díjazva: legszebb külső, legszebb belső, legszebb hifi beépítés. Utoljára a hifi és a kipufogó hangerő verseny helyezettjei kapták meg jogos jutalmukat.

Vélemény, hozzászólás?

120513melis

Nincs vészhelyzet, csak gyakorlat

120513katolikus

Érkezik a toronysisak