Connect with us

Zöld zóna

Kerékpáros jó reggelit!

120921reggeli

120921reggeliAz Európai Mobilitási Hét keretében ma reggelizni hívták a szervezők a kerékpárral munkába járókat a Fő téren felállított kínálóasztaloknál. Sokakat annyira meglepett a dolog, hogy inkább megijedtek az ingyen reggelitől, mintsem megálltak volna öt percre, és ittak volna legalább egy birodalmi teát a 10 fokban, olyat amilyet a napköziben adtak még hajdanán, és aminek az ízmintája mind a mai napig le van tárolva az ember ízlelőbimbóinak a memóriájában. Persze nem csak teát lehetett inni, hanem kakaós csigát és szendvicset is reggelizni. Elég nehezen indult a fogyasztás, már-már úgy nézett ki, hogy Tobak László, a hét főszervezője az idén csak kakaós csigát és szendvicset fog enni, mikor a tömeg elkezdte generálni önmagát és egyre többen álltak meg az asztalnál egy villámreggelire.

{mosbanner:id=63}

A mobilitási hét kerékpártúrával kezdődött, majd volt véradás, üzemlátogatás a Gallicoopban, KRESZ-verseny és még messze nincs vége. A holnapi, szombati programok 10 órakor kezdődnek a Kossuth és a Vajda Péter utca sarkán, amit manapság Fesztiváltérnek is hívnak. Zenés ébresztő, aszfaltrajzverseny, kötélhúzó verseny az város általános iskolái között, de  ki lehet próbálni egy motorszimulátort is, ill. a kerékpárral érkezők ingyenes kerékpárátvizsgálást is kérhetnek. A Katasztrófavédelem látványos akcióval készül, aminek során egy égő autót oltanak el és vágnak szét.

Holnap sorsolják ki, ill. adják át a heti nyereményeket és talál gazdára az a szép női kerékpár, amit a véradásban résztvevők között sorsolnak ki.

A szombati nap rogramja megtekinthető itt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2012. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Connect