in

Különdíjas Szócsatázók a Benkából

121210benka

2012 novemberében iskolánk adott otthont a körzeti Bolyai Anyanyelvi Csapatversenynek, s az eredményhirdetésére két csapatukat is behívták. Nagy örömünkre – a 4. évfolyam remek teljesítménye mellett (a VI. helyezés elért csapat tagjai: Himer Tünde, Lázár Dániel, Új Dorka, Váradi István) -5. osztályosaink az első helyen végeztek, így kvalifikálták magukat az országos döntőre. Igazi kihívás volt tanítványaiknak a felkészülés, hiszen a versenyfeladatok gyakorlásán túl/ebben az 5. évfolyam tehetséggondozását irányító Megyikné Bagi Erika volt segítségünkre/,egy szabadon választott produkcióval is készülnünk kellett. A alkotás izgalmát csak növelte, hogy semmilyen szempont nem segített-de nem is hátráltatott-bennünket, így szabadon engedve fantáziánkat egy kreatív műsort állítottunk össze, “Rím, ritmus, játék” címmel.

121210benka

A verseny színhelye a tatai Vaszary János Általános Iskola volt, ahol évfolyamonként 21 csapat mérte össze tudását.

 

A szabályok szerint, az írásbeli forduló legjobb hat csapata jut be a szóbeli fordulóba, tovább folytatva a küzdelmet .

Tanítványaink a végső döntőbe ugyan nem kerültek be -a 14.helyen végeztek-, de előttük állt még a szabadon választott produkció bemutatása a különdíjért.

A rengeteg munka, a véget nem érő próbák jutalmaként Gazsó Hanna, Kugyela Szabina, Seregélyes Viktória, Váradi Kata, vagyis a Szócsatázók, megnyerték a csapatverseny különdíját!

Évek óta csodálattal tekintünk a Bolyai matekosokra, végre mi itt vagyunk! Jövőre folytatjuk…

Hovorkáné Hegedűs Hajnalka felkészítő tanár

Vélemény, hozzászólás?

121209feco

Balázs Fecó az Ótemplomban

121210terapia

Doki, gyógyítsd önmagad!