in ,

Átadások: új kiszolgáló épület a piacon, aszfaltút az Erzsébet-liget mellett

A piac kiszolgáló épületének átadása

Pénteken két jelentős beruházást adtak át Szarvason. A piacon elkészült az új kiszolgálóhelyiség, az Erzsébet-liget mellett pedig megépült a Liget Welness és Konferencia Hotelhez vezető aszfaltút. Előbbi az önkormányzat beruházása, utóbbi pedig az említett szálloda tulajdonosainak közérdekű felajánlása.

A piacon felépített 67 négyzetméteres kiszolgálóhelyiség az ideérkező árusok és vásárlók komfortérzetét hivatott növelni. A tetszetős épületben helyet kapott a piacfelügyelői iroda, a gombavizsgáló helyiség, s kialakítottak egy korszerű vizesblokkot, melyben természetesen külön helyiség áll a mozgáskorlátozottak rendelkezésére.

Az új épület avatóünnepségén Babák Mihály polgármester, Hodálik Pál alpolgármester és Bődi János, a kivitelező Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója vágta át a nemzetiszín szalagot.

Az átadási ünnepségek sora az Erzsébet-liget mellett folytatódott. Itt a Liget Welness és Konferencia Hotel közérdekű felajánlásának köszönhetően egy 5 méter széles, 312 méter hosszú aszfaltút épült. Így a szállodába érkező vendégek most már a 44-es főúttól végig aszfaltúton tudnak közlekedni. Természetesen a fejlesztésnek a napközis táborba és a vízi sporttelepre érkezők is ugyanúgy örülhetnek, mivel nekik sem kell ezután a kavicsos, poros úton járniuk.

Bogdán Tamás, a Liget Welness és Konferencia Hotel igazgatója elmondta: a fejlesztés bekerülési költsége meghaladta a 8 millió forintot. Az 5 méter széles út süllyesztett betonszegéllyel készült.

Babák Mihály, Szarvas polgármestere köszönetet mondott a közérdekű felajánlásért. Szólt arról is, hogy a város az idegenforgalmi adóból származó teljes bevételt a turizmusra fordítja.

Az út üzemeltetése a jövőben a Komép Városgazdálkodási Kft. feladatkörébe tartozik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Útügyi biztos van, útjavítás még nincs

Hatalmas piros esernyő