Connect with us

Hírek

Földesi Zoltán: kormányváltás lesz jövőre Magyarországon

Földesi Zoltán

Három témában kérte a média és a lakosság figyelmét pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatóján Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke.

A szocialista politikus nem kertelt, egyből jó hírrel kezdte mondanivalóját: összeállt az Orbán Viktort leváltó koalíció. Egészen friss hír lehetett, mert reggel a királyi tévébe meghívott Harangozó Tamás MSZP-s politikus még csak baloldali pártok albán légvédelem típusú erőfitogtatásairól tudott beszámolni. Földesi Zoltán az aláírásgyűjtési kampányuk közben szerzett tapasztalataiból merítve úgy gondolja, hogy Orbán Viktor menni fog, ugyanis 10-ből csak egy küldte el őket a fenébe, a maradék kilenc azt kérdezte, hogy hol voltak eddig. Mindenesetre a szarvasi szocialisták első embere úgy gondolja, hogy tarthatatlan, ami itt folyik. A Fidesz a saját holdudvara, klientúrája erősítésére használja fel a hatalmát, mint pl. a dohánymutyi néven elhíresült ügyet, ami egy félmilliárdos piac újrafelosztása volt.

Ezzel kapcsolatban megemlített egy szarvasi koncessziónyertest, aki korábban felháborodva mondta a sarkon dohányzó gyerekekre, hogy “szörnyűek ezek ott”, most meg egy havi több százezret hozó nemzeti dohányboltot nyitott ugyanarra a sarokra. Mindenesetre megígérte, hogy ha a tudomására jut, hogy kiszolgál 18 év alattiakat, úgy ő fogja lebuktatni. Saját maga fogja lekamerázni, lefényképezni. Na, ebben az akcióban szeretnénk megfigyelőként rész venni, és akkor biztosan lenne nekünk is szilveszteri különkiadásunk.

Az elmúlt nyolc év szocialista kormányait nevezték tolvajkormánynak, pedig az ország igazi szétrablása most folyik, jelentette ki Földesi Zoltán, és ehhez magánbankot építenek a takarékszövetkezetekből.

A szocialisták a választási programjukat a gyermekekre, a nőkre, a munkavállalókra, a vállalkozásokra és a nyugdíjasokra építik fel. Győzelem esetén módosítanak az ÁFA-kulcsokon, amire felfigyelt a mostani vezetés is. A kampány alatt folytatják a választókörzet bejárását, de már most egyre több hang erősíti őket.

Nem könnyű Szarvason most az élet. Szerencsére a képviselők között teljes az egység a Jobbiktól az MSZP-n át a Fideszig, nincsenek meg a nagypolitikára jellemző csatározások. Szükség is van most az összetartásra, mert sok kritika illeti őket még akkor is, ha a lakosság nagyobbik része türelemmel viseltetik a városközpont-rehab okozta kellemetlenségekkel kapcsolatban. Sajnos még nincs vége a Kossuth utcai kálváriának, mert végig fel lesz ásva az utca közepe, mikor a termálprojekt befordul a sarkon. Hamarosan indul a Petőfi iskola rekonstrukciója is, ami majd a Vajdának ad otthont.

Földesi Zoltán reméli, hogy hosszú szép őszünk lesz. Egyrészt a rezsire történő jótékony hatása, másrészt a városközpont-rehab befejezése miatt. Örül -a szerinte politikai indíttatású- rezsicsökkentésnek, de álságosnak tartja. Szerinte a Kormány az egyik kezével ad, a másikkal visszavesz. Adja a rezsicsökkentést, ugyanakkor pl. a banki tranzakciók emelkedésén vissza is veszi azt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Jóembert keres(t)ünk, jóembereket találtunk…

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

A hétvégén zajlott a Fakupa második fordulója

Sport

Hirdetés

Archívum

2013. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect