in ,

Csendes közmeghallgatás Csabacsűdön

Molnár József polgármester

Közmeghallgatást tartott hétfőn este a csabacsűdi önkormányzat az Eötvös József Művelődési Házban. A rendezvényre mintegy húszan jöttek el, s mindössze három hozzászóló akadt.

Az önkormányzat idei munkájáról Molnár József polgármester számolt be. Mint mondta, ebben az évben több mint 255 millió forintból gazdálkodnak. A teljesítés időarányos, ami az intézmények takarékos, költségkímélő gazdálkodásának köszönhető.

A felhalmozási oldalon több mint 363 millió forint van, ennek döntő része (344 millió) a szennyvízberuházásra szánt összeg. Ez a beruházás legkorábban jövő márciusban kezdődik el, jelenleg a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás zajlik.

Molnár József részletesen beszámolt az idei Start közmunkaprogramról, melynek keretében sok embernek adtak munkát. A programnak köszönhetően két intézménynél is áttértek a fafűtésre, rendezték a belvízhálózatot, utakat építettek a belterületen, s konyhakerti növényeket is termesztettek. Szintén a közmunkaprogram keretében új buszmegállók, hirdetőtáblák és köztéri padok kerültek a közterületekre.

A képviselő-testület munkájáról a polgármester elmondta: idén eddig 335 határozatot hoztak és 18 rendeletet alkottak. Egy jó hírt is megosztott a településvezető: a hétfői adat szerint Csabacsűdön 4,29 százalék a munkanélküliségi ráta, ami igen jónak mondható.

A polgármesteri beszámoló után a hallgatóság soraiban ülők is lehetőséget kaptak a hozzászólásra. Egyikük azt kérte, lépjen fel hatékonyabban az önkormányzat az elhagyott, gondozatlan ingatlanok tulajdonosaival szemben. Ezek ugyanis rontják a település összképét. Molnár József válaszában elmondta: ez a probléma nehezen orvosolható, a tulajdonosok sajnos többszöri felszólításra sem tesznek semmit.

Egy másik hozzászóló azt kérte, oldják meg a fűtési szezonban keletkező salak elszállítását. A polgármester jelezte: megpróbálnak valamilyen megoldást találni.

Az Iskola utca egyik lakója két problémát is felvetett. Az egyik az, hogy a tehergépjárművek felhordják a sarat az útra, a másik pedig, hogy nincs az utcában vízelvezető árok, emiatt a nagy esőzéseknél áll a víz az utcában. Molnár József elmondta: amennyiben az ott lakók többsége szeretne vízelvezető árkot, akkor megoldják ezt a kérdést.

Vélemény, hozzászólás?

Jónak lenni jó: jótékonysági vásárt rendeztek a baráti körösök

Melis György is utcát kapott Szentandráson