Connect with us

Hírek

Termálberuházás – egy hónap múlva hozzák a csöveket

A városrehabilitációs projekttel kapcsolatos legutóbbi sajtótájékoztatón végre választ kaptunk arra is, mikor kezdődik a termálvezeték építése. Mint ismeretes, több területen azért állnak a burkolatépítési munkák, mert előbb a csöveket kell a föld alá lefektetni.

Balatoni Tamás, a termálvíz-projekt menedzsere elmondta: a csöveket február 17. és március 17. között szállítják le, így a munkálatokat előreláthatólag február 10-én kezdik meg. Az első munkaterületek: Mittrowsky-kastély belső udvara, Bethlen Gábor utca, Kossuth tér. A városrehabilitációval érintett projektrészen május 20-ig szeretnék befejezni a vezetéképítést.

Nagy József, a városrehabilitációs projekt menedzsere úgy nyilatkozott: ha a termálvezeték az érintett szakaszon valóban megépül május 20-ig, akkor ők onnantól számítva 2-2,5 hónapon belül be tudják fejezni a hiányzó burkolatok építését. Optimista számítások szerint nyár végére készülnek el a városközpont felújításával.

Ami a jelenleg is folyó munkálatokat illeti, arról Nagy József elmondta: hamarosan kiselemes réz korcolt lemezfedést kap a zenepavilon tetőszerkezete. A Kossuth utcában épülnek a kiemelt virágágyások és a csobogók.

A hiányzó termálvezeték miatt állnak a munkálatok a következő területeken: Fő tér, vízmű tömbbelső, a Kossuth utcának a Deák és Vajda Péter utca közötti szakasza, a Vajda Péter utca és a Bolza sétány.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

A kultúra kötelez

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect