Connect with us

Hírek

Gajdos Attila: nem szeretnénk, ha a Békés megyei cigányság otthonra találna Szarvason

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Örömmel számolt be az új helyettes közterület-felügyelők munkába állásáról Gajdos Attila önkormányzati képviselő, a helyi Jobbik elnöke szokásos, testületi ülést követő sajtótájékoztatóján. Alapvetően az ő ötletüknek, a városőrségnek a csökkentett változata ez, amit közmunkásokkal oldanak meg, mondta Gajdos Attila. Az ő elképzelésükben rendesen megfizetett, minden joggal felruházott városőrök szerepeltek. Sajnos jelen formájában a felügyelőknek semmivel sincs több joguk, mint egy egyszerű jűrókelőnek.

Nem tudta támogatni azt, hogy a Lungo Drom megyei irodáját Szarvasra hozzák. Azt pláne nem szeretné, amit a Lungo Drom megyei elnöke levelében említett, hogy a Békés megyei cigányok otthonra leljenek Szarvason. Azt végképp nem tudja támogatni, hogy az önkormányzat biztosítson a Lungo Dromnak ingatlant a Wesselényi utcában. A megyei szervezet központjának Békéscsabán a helye, véli a Jobbik szarvasi elnöke. Biztosan vannak olyan cigányok, akiknek rosszul megy a soruk, de itt Szarvason inkább azt látja, hogy a reneszánszukat élik, mondta Gajdos Attila.

A sajtótájékoztató második felében Samu Tamás Gergő kifogásolta, hogy a földbérleti pályázatokon Fidesz-közeli személyek nyertek, ill. beszámolt a Jobbik földvédő népszavazás-kezdeményezéséről. Miután a földet a tőke kategóriájába sorolják Brüsszelben, így szabad a földvásár május elseje után, amikor lejár az idevonatkozó moratórium. Az eddigi tiltakozó akcióik nem jártak sikerrel, ezért lépnek tovább a népszavazás felé, amivel a bolgár földet védő törvény mintájára kényszerítenék ki a magyar föld törvényi védelmét. Reményeik szerint az EU-s választásokkal együtt tartják majd a népszavazást, ami jelentős mértékben csökkentené a költségeket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect