Connect with us

Hírek

Emlékezés a győzelem napjára

A történelem ismétli önmagát – mondta Földesi Zoltán azon a megemlékezésen pénteken, amin a győzelem napjára emlékeznek a szocialisták évről évre május 9-én. Az Ótemetőben felállított Szovjet hősi síremléket az elmúlt év során rendbe tették. A háborús sírok karbantartása a nemzetközi egyezményeknek megfelelően annak az országnak a dolga, amelyiknek a területén található. A sírkertből tavaly kiirtották a kúszó tujákat, az emlékművet felújították. Valószínűleg most egy köztes állapotban lehet az oszlop és a kert is, mert jelen állapotában szépnek nem mondható. A csillag még mindig hiányzik a tetejéről, aminek a rejtekhelyét egyedül a bűnüldöző szervek nem tudták kideríteni, mindenki más tudta, ki vitte el, és hová tette.

Sajnos van áthallás a 70 éve történtek és napjaink között, akkor is zsidóztak, most is zsidóznak, akkor is cigányoztak, akkor is volt idegengyűlölet, mondta Földesi Zoltán, a megemlékezés szónoka. Az első világháború után felosztották Európát, ami most újra egységes. A 25-i választások előtt tekintsünk vissza az elmúlt tíz évünkre, mikor beléptünk az Unióba, és gondolkodjunk el azon, mi lenne nélkülünk Európa nélkül. Ne engedjünk az Európa-ellenes hangoknak, mert a mai globalizált világban feltétlenül ott a helyünk.

Érdekesség: Európában május 8-án ünneplik a győzelem napját. A Németország feltétlen megadását rögzítő dokumentum közép-európai idő szerint éjfél előtt lépett életbe, ami a Szovjetunióban már kilencedikére esett.

A megemlékezés szokásos módon, a vörös és fehér szegfűk elhelyezésével zárult.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect