Connect with us

Hírek

Modern fövenystranddá alakítják a szabadstrandot

Izsó Gábor, Hodálik Pál, dr. Czuczi Mihály

– A fejlesztéseket egyetlen dolog kapcsolja össze, a Körös. Erre fűztük fel elképzeléseinket – mondta Hodálik Pál szarvas város alpolgármestere, aki most a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnökeként vett részt azon a sajtótájékoztatón, amin bemutatták a jelen és a közeljövő térségek között átívelő fejlesztéseit.

A program részeként Békéstől Kunszentmártonig 130 millió forintot – ebből 100-at uniós forrásból fektetnek a vízi- és a kerékpáros turizmus megújításába. Ennek keretében megújul a békési, és kialakításra kerül Kunszenten egy új kishajó kikötő. Köztes elemként Szarvason korszerű fövenystrand létesül a városi helyén. A két végpont között három új kölcsönzőpontot hoznak létre, ahol vízi eszközöket és kerékpárokat lehet majd kölcsönözni. Ezek közül kettő már a nyáron működni fog.

A program létrejöttéért összefogott Békés, Szarvas és Kunszentmárton önkormányzata, valamint turizmusban érdekelt egyesületei, vállalkozói fogtak össze. A sajtótájékoztatón részt vett Izsó Gábor, Békés város és dr. Czuczi Mihály Kunszentmárton polgármestere is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect