in ,

Csabacsűdi falunap: mindenki jól szórakozott

Poór Péter és Molnár Orsi

Jó hangulatban zajlott tegnap a falunap Csabacsűdön. Az ünnepélyes megnyitón útjára indították a nap legnagyobb horderejű megmérettetését, a főzőversenyt, hogy utána különböző ügyességi és sportversenyeken tegyék próbára a gyerekek és a baráti társaságok egymás képességeit.

Már kora délelőtt Hevesi Imi hangolta a gyerekeket a bulira, ill. csalogatta a falubelieket a környékre. Az egyik legnépszerűbb szám a vízifoci volt, ahol annak ellenére, hogy a játék látszatra másról sem szólt, mint az esésekről, de még inkább a hatalmas esésekről, – volt a legnépszerűbb. Ennek ellenére a gyerekek nem akartak elfogyni a felfújható fallal körbevett piros pályáról, aminek a mélyebb részeit alkalmi strandként is használták két labdamenet között. A vízifocin túl is rengeteg program várta a gyerekeket. A falunap gyakorlatilag egy második gyermeknapként is fogható volt azzal a különbséggel, hogy néhány játékukat a felnőttek is kipróbálhatták. Itt is volt részeg szemüveg, amivel a gyerekek átélhették milyen is lenne ha becsípnének. A felnőtteknek ebben a műfajban előnyük volt, mert ők élesben is kipróbálhatták, mi a különbség a igazi és a virtuális állapot között. Ezt legalizálni egy sörivóverseny lett volna hivatott, de sajnos inkább a kibicek jelentkeztek, mint a versenyző kedvűek, így az állandóan tolódott, de legalább bemelegíteni több idő maradt a vállalkozóknak.

Hevesi Imi után is mozgalmas volt a színpad. A gyerekcsoportok és a szülők műsora között a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör és Citerazenekar, ill. az idei díszvendég, a felvidéki Csata testvértelepülés népdalénekesei, és a szentandrási énekesek vetettek be mindent hangügyben.

A főzőverseny díjait is kiosztották, de erről majd egy kicsit részletesebben is beszámolnánk. Első a Sör-lé-hűtők csapata lett, a Csabacsűdi Coop-ék, ill. a Csabacsűdiek Baráti Köre előtt. Az idén is megtelt tombolatárgyakkal az azokat bemutató sátor, ahol a fődíj egy mosogatógép volt, de a vigaszdíj nyertese is egy fűnyírót vihetett haza.

Az amatőrök mellett igazi sztárok is a deszkákra léptek. Itt volt Poór Péter, aki a Magyar Televízió 1967-es Táncdalfesztiválján vált országszerte ismertté a Fekete vonat c. dalával, amit itt is előadott partnerével, Molnár Orsival. A fellépők sorát Postás Józsi mulatós műsora, a programokét utcabál zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Második gyermeknap: akadályverseny családoknak a nemzeti parkban

Körös-parti koldusopera