Connect with us

Hírek

Minden héten rendezvény: szilvalekvárt főztek Siratóban

67 fővel működik a siratói idősek otthona, a Siratói Idősek Nappali Ellátása – Margaréta Klub. Ezt alkalmanként jelentősen meghaladja az ott levők száma, mert, mert mindig van valamilyen rendezvény, amire a családok is eljönnek. Igazi közösségi élet folyik a siratói külterületen, ahol nemrég adták át az ezeknek otthont adó épületet, ahová még a városból is kijárnak.

– Minden héten vannak ilyen hagyományőrző rendezvények – mondta Jónásné Krajcsovicz Ágnes gondozó a Szilvanapok prológjaként is felfogható, két hete csütörtökön tartott szilvalekvárfőző alkalmukon. – Családi napokat rendezünk, áprilisban disznótorunk volt, legutóbb például lecsó-nap, majd nyárbúcsúztató és most ez a szilvalakvár főzés, amire Dernovics László ajánlott fel 70 kilónyi szilvát.

– Reggel hatra jöttek az asszonyok – mesélte az otthon gondozója. – Megmostuk, kirukkáltuk, ledaráltuk és fél kilenckor feltettük. Így olyan három óra körül lesz kész. Közben főztünk egy parikás krumplit. Az asszonyok tegnap sütöttek kapusznyikát, pogácsát, barackosat, fánkot, az volt a reggeli. Savanyúságot olyat eszünk, amit az idősek eltettek és elhozták ami eredetileg is a klubnak készítettek. A szilvalekvárt is a klubnak készítjük. Mindenkinek adunk egy kidíszített bébiételes üvegben jelképes ajándékként.

– A körzetemben három klub működik, Középhalmon, Ezüstszőlőben, és itt Siratóban. Ide fiatalos hévvel jöttek az idősek, ami számomra egy új dolog, magam sem hittem benne az építésekor. A kistérség finanszírozta az építését, de a város is tett hozzá természetesen. A legjobban felszerelt otthon az öt közül. Idézőjelben mindennel el van látva, nyilván még vannak hiányosságok, mint például tűzrevaló tároló, de a célnak tökéletesen megfelel – büszkélkedik Dernovics László, aki képviselői tiszteletdíjának javarészét a körzetére költi, amiért – mint mondja – sokan hülyének tartják.

A klubban ottjártunkkor éppen az ebéd folyt, természetesen jó hangulatban, miközben az üstnél sor állt a kavarófa előtt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva) Horváthné dr. Kepenyes Edit és dr. Melis János (Fotó: Hegedűs Éva)

Választási kifogás miatt egyelőre nem alakulhat meg az önkormányzat Szarvason

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Nem termett babér a korábbi NB I-es Vásárhellyel szemben

Sport

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect