Connect with us

Békésszentandrás

Békésszentandráson itthon vagy

Békésszentandrás is csatlakozott a hétvégén országszerte zajló programsorozathoz. A Nemzeti Kulturális alaphoz beadott pályázatuk kedvező elbírálásban részesült, így sikerült megrendezni szombaton a családi napot, ami fél kilenckor tűzgyújtással és a Körös Party Banddel zárult.

– Az “Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” programsorozat keretein belül sikerült a településnek 325 ezer forintot nyernie, ami a Szent Mihály naphoz van kötve, és a magyarságtudat erősítése a célja. Úgy gondoltuk, hogy egy családi napot szervezünk. A gyerekekkel kezdünk, utána egy gyógynövényes előadással a felnőtteket célozzuk meg. Utána egy ingyenes ételosztás lesz és a Körös Party Band zenél ameddig bírja torokkal. Fél kilenckor egy országosan összehangolt tűzgyújtás lesz, ami a pályázat egy kötelező eleme – mondta el kérdésünkre Darida Norbert, az esemény főszervezője.

Ottjártunkkor az utcán kerékpáros ügyességi verseny folyt a rendőrség munkatársainak szervezésében. Az eredeti tervek szerint a kultúrházba tervezett programokat a kellemes őszi idő áthúzta, de szerencsére csak annyira, hogy azok az udvaron lettek megtartva, ahol a legkisebbeknek épp Gyekiczki Istvánné Piroska és lánya, Emese bábozott. A mentősök teljes ellátásban részesítették a bátrabbakat, szerencsére csak demonstrációs jelleggel, éles beavatkozásra nem került sor. A jó hangulat garantálására a kondérokban marhalábszár-pörkölt készült, a tájház előtt pedig már készülődtek az esti tűzgyújtásra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szajkó és Fokos együtt a színpadon

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szezonzáró pergetőverseny Szentandráson

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategóriák

Friss

Connect