Connect with us

Hírek

Zenével közeledik a tavasz

Az Alföld Vonósnégyes

Második koncertjét március első szombatján a Tessedik Sámuel Múzeumban az Alföld Vonósnégyes. A Tavaszi koncertként beharangozott előadáson a Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann, Molnár János és Szomor István alkotta négyes Rázga Áron zongoraművésszel egészült ki, aki az est második felében járult hozzá a zenei élmény fokozásához.

A műsor első részében Beethoven egy korai vonósnégyesének, az opus 18. No. 4. négy tételét, majd egy rövid szünet után Schumann Zongoraötös opus 44. darabját hallhatta a zeneértő közönség. Ez utóbbi többek között arról is híres, hogy az 1842-ben írt mű első bemutatóján Mendelssohn játszotta a zongoraszólamot. Az élmény Rázga Áronnal is teljes volt. A közönség nagy tapssal jutalmazta a művészeket.

Az Alföld vonósnégyes ezzel a műsorával még egyszer fellép a közeljövőben. Akkor a békéscsabai közönséget ajándékozzák meg előadásukkal a Jókai Színház vigadótermében.

Az Alföld Vonósnégyes tagjai: Hoffmann Ágnes (hegedű), Szomorné Budai Mariann (hegedű), Molnár János (brácsa), Szomor István (cselló).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect