Connect with us

Csabacsűd

Húsvéti hangulatban a foltvarróknál

A textiltulipánok és a nyuszik voltak a legkapósabbak a csabacsűdi „Foltos tótok” húsvéti kiállítással egybekötött vásárán. A lelkes trió a legutóbbi, februári bemutatkozás után azonnal újult erővel vetette bele magát a munkába, immár a tavasz jegyében öltögetve.

– Ezres nagyságrendben készítettünk tulipánt, de emellett varrtunk pillangót, nyuszit, tyúkot és praktikus nyuszis kosárkát is – sorolja Szebegyinszkiné Janecskó Judit és Simkovicz Mihályné a kínálatot. Az előkészületek sokszor éjszakába nyúltak, de bíztunk a sikerben, és nem is kellett csalódnunk.

A helyi Művelődési Ház március 23-a és 25-e között várta a látogatókat, ahol a húsvéti varázs mellett a foltvarrás széles tárházát is megismerhették a látogatók. A falakon hatalmas méretű, színes takarók és faldíszek sorakoztak, az asztalokat pedig egyedi táskákkal, párnákkal és egyéb használati tárgyakkal halmozták el.

– Egy újfajta technikát, az ún. jégfestést is kipróbáltuk – újságolja Nánási Diána, a csapat legifjabb tagja. Jó volt megtapasztalni, hogy már a kiállítás előtt sok pozitív visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, a vásáron pedig tízesével vitték az ebből készült csokrokat.

A foltvarrók egy kis játékkal is igyekezték felkelteni az érdeklődést. Annak az osztálynak, aki a legtöbb látogatót hozza, egy ingyenes játszóházat ígértek. A vásárlásért plusz pont is járt, így az ötlet vevőcsalogatóként is ütősnek bizonyult.

Az utolsó napon már alig maradt a „virágoskertből”. A későn érkező vásárlóknak így már több időt kellett rászánniuk a színek harmonikus összeválogatására, de ottjártunkkor senki sem távozott üres kézzel.

– Nagyon szeretem a foltvarrók munkáit – meséli elragadtatva Hruska Zsuzsika néni, a csabacsűdi idősek bentlakásos otthonának egyik lakója. Szerencsére volt, aki ezúttal el tudott valaki hozni a kiállításra, hogy megnézhessem, és ebbe a nyuszis kosárkába bele is szerettem.

A foltvarrókkal legközelebb a NACSE helyi rendezvényén, a június 6-i regionális családi napon találkozhatnak.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán) Molnár József polgármester (Fotó: Babák Zoltán)

Folyamatban levő fejlesztésekről tájékoztatott Molnár József polgármester

Csabacsűd

Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán) Gilanné Radványi Rózsa, Czesznak János és Bracsok Szabolcs (Fotó: Babák Zoltán)

Teljes az egyetértés a csabacsűdi testületben

Csabacsűd

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2015. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect