Connect with us

Hírek

Szent Iván éjjele a parkban

A múzeumok éjszakája apropójából szombaton este nyolc órától várták a látogatókat a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark munkatársai.

– Egy előadással kezdődik a programunk, ami a fényszennyezésről szól. Ezt követően többféle programon lehet részt venni. Természetesen az állandó kiállításainkat, ill. az állatparkot is megtekinthetik a látogatók. Amatőr csillagászok is várják az eziránt érdeklődőket. Nagy teljesítményű távcsövekkel fogunk csillagászkodni, kémleljük az eget és figyeljük az esetleges jelenségeket. Amíg erre várunk, addig is nemzeti parki termékek kóstolására van lehetőség, illetve csillagokról szóló filmvetítésre hívjuk a látogatókat – mondta Körömi Krisztina, a nemzeti park munkatársa.

Az érdekesnek ígérkező programba a természet beleszólt, de a felhők résein azért lehetett csillagokat látni. A legrövidebb éjszakán a Körösvölgyi Látogatóközpontba látogató családok cserébe megkóstolhatták a Kis-Sárrétről származó, nősziromból, ligeti zsályából, harmatfűből és vátyoni vadvirágból gyűjtött mézeket, valamint szintén a park területén tenyésztett szürkemarhából Békésszentandráson készült csípős és csemege snacket és páros csemege kolbászt. Sajnos a szarvasi Túzok sörrel csak optikailag lehetett kapcsolatba kerülni.

A Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark csatlakozik az augusztus 28-án rendezendő állatkertek éjszakája programsorozathoz, amire szintén sötétedés után is várják majd a családokat, látogatókat a park munkatársai.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Festőnapnak indult, festőkurzus lesz belőle

Hírek

Magabiztos győzelem a megfiatalított csapattal

Hírek

Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes

A toronyóra és a harangok felújítására gyűjt az Ótemplom

Hírek

Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt) Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt)

Nemzeti Színházban játszott a Cervinus

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect