Connect with us

Hírek

Iskolánkban hagyomány már a kilencedikesek „beavatása”

Idén október 22-én, az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon szervezete meg a diákönkormányzat a végzős tanulók vezetésével, az új diákokat ilyen módon is „székelyessé” fogadó programját, a gólyaavatót.

Reggel a végzősök az aulában fogadták a kilencedikeseket és a nyakukba akasztották a „gólyakitűzőt”, amelyet egész nap viselniük kellett. A délelőtt izgatottan telt, mind a kilencedikesek, mint a végzősök lázasan készülődtek a megmérettetésre. A feldíszített aulában színes pólókban sorakozott fel az öt avatandó osztály, az osztályfőnökeik és a segítő diákok kíséretében.

Az osztályok előzetes feladatként kapták, hogy készítsenek osztályzászlót és írjanak egy csatakiáltást vagy indulót, amelyet a népes közönség előtt kellett előadniuk, bemutatniuk. A produkciókat négytagú szűri értékelte, pontozta.

Az előző évektől eltérően az idén a végzősök tanítottak minden osztálynak egy osztálytáncot. A produkciók humorosak, ötletesek voltak, a nézők és a zsűri nevetésétől, tapsától zengett az aula.

Ezután játékos ügyességi feladatokat következtek. A „gólyamentő akcióban „az iskola épületében eldugott papírgólyákat kellett megkeresni, zsíros kenyeret enni bekötött szemmel, ismert dalokat énekelni, és érdekes kérdésekre válaszolni melyek az iskola életével voltak kapcsolatosak. A program a gólyák fogadalomtétellel zárult, melyet együtt, fél lábon állva harsogott az összes kilencedikes.

Az eredményhirdetésre a Sportcsarnokban került sor a Székely Kupa Kispályás Labdarúgó Torna eredményhirdetése után.

Minden osztály emléklapot és édességet kapott, a „leggólyább” osztály, az idén a 9.D lett , akik  egy tortát is átvehettek Kohut Andrásné igazgató asszonytól.

II. helyezett a 9.H  , III. a 9.I , IV. a 9. C, és V. helyezett a 9.G osztály lett.

A rendezvény közösségformáló szerepe az idei évben is bebizonyosodott. Az előzetes feladatok során együtt kellett dolgozni az osztálytársaknak, az iskola idősebb tanulóival, tanárokkal. A megoldandó feladatok során az osztályok egy csapatként, összefogva, segítve egymást igyekezek a legjobb tudásuk szerint teljesíteni. A fárasztó nap után minden résztvevő jókedvűen ment haza, és megkezdődhetett a megérdemelt pihenés az őszi szünetben.

Csatai Edit  DÖK-elnöke

Kiemelt

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Connect