Connect with us

Hírek

Parlamenti kiránduláson a székelyesek

Parlamenti kiránduláson a székelyesek
Parlamenti kiránduláson a székelyesek

A Gyulai SzC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Szarvas) 9. C ügyvitel, 10. C, 12. D és a 13. C osztályos tanulói tanulmányi kiránduláson jártak Budapesten, a Parlamentben. A busz reggel 8 órakor indult el az iskola épületétől, tele kíváncsi diákokkal.

Sokunknak még nem volt szerencséje belépni az Országház épületébe, így, mikor a busz végre megállt és leszállhattunk, kíváncsian vártuk, hogy mit láthatunk odabent. Várakozás közben végignézhettük az őrségváltást, ami igazán érdekes élmény volt.

Ezek után a látogatóközpontban ismertették a belépéssel kapcsolatos szabályokat, majd fémérzékelő kapun is ellenőrizték a csoportot.

Belépve az épületbe pazar látvány fogadott minket. A hosszú lépcsősorra vörös szőnyeget terítettek, a legtöbb fal márvány-és aranyborítást kapott és több festményt és szobrot csodálhattunk meg. Az Országházat méltón sorolják a világ legszebb parlamentjeinek sorába. Utunk során megtekintettük a XVII- es lépcsőházat, a Kupolacsarnokban őrzött Szent Koronát, a Felsőházi társalgót, és a Felsőházi üléstermet.

Később a gyorsírásról hallgathattunk meg egy előadást, ami után megtekinthettük a gyorsíró irodát. A hosszú és tartalmas nap végén mindenki fáradtan, de új élményekkel gazdagabban térhetett haza.

Ruzsik Vivien 13. C

Kiemelt

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Egygólos vereséggel kezdtük a szezont Gyulán

Sport

Kenyéráldás, városi kitüntetések és tűzijáték államalapításunk ünnepén

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect