Connect with us

Hírek

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!

A lehetőségeidhez mérten alakítsd vágyaidat! Int a jótanács, melyet már a nagyanyáink is jól ismertek. Mit jelent ez a mai kor emberének, és legfőképpen a mai gyerekeknek? Erre adott választ január 13-án a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába érkező „BankVelem” utazó iskola program.

A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek egy 45 perces interaktív óra keretében kis csoportos munkában ismerkedjenek meg a bevétel-kiadás fogalmával. Ezen kívül a költségcsoportok típusaival és elemeivel, illetve szemléletes példákon keresztül fogalmazódjon meg bennük a takarékosság, spórolás fontossága.

A délután folyamán egy 6-8 játékállomásból álló játszóház adott lehetőséget arra, hogy a pénzügyi tudatosságukat mélyítsék a gyermekek. A játékok során megismerkedtek a hamis és valódi pénz közötti különbségekkel, szókereső táblákon pénzügyekkel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat találhattak. A Tudatos Vásárlás állomásánál a gyerekeknek azokat a termékeket kellett megvásárolniuk, melyek csomagolásuk, gyártásuk vagy tartósságuk szerint környezetbarátabbak. Ezen a napon 5 osztály vehetett részt a munkában. Az alsós osztályokat a 3. a, 4. b és 4. c osztályok képviselték, a felsős osztályokat az 5. c és 6. a osztályok.

Iskolánk fontosnak tartja, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg ezekkel a hétköznapi fogalmakkal, és szerezzenek tapasztalatot a pénzügyekkel kapcsolatban. Ennek érdekében veszünk részt ebben a programban, melynek az elkövetkezendő években is lesznek még hasonlóan hasznos foglalkozásai.

Lestyanné Uhljár Éva és Bencsik Tiborné szervezők

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

4. és 5. szarvasi helyezés a szegedi vébén

Sport

Díjátadással zárult a Vízi Színház kilencedik évada

Szarvas

Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu) Bogár Gabi és Noé Zsombor (Fotó: kajakkenusport.hu)

Bogár Gábor, Dombvári Bence, Bodonyi Dóra már a döntőben, Kuli Pisti a középdöntőben

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körös-távúszás harmincadszor

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect