in ,

Nem egy tipikus nászút: 4100 kilométer gyalog

Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor
Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia házastársak. Egy évnyi ismeretség után, 2012-ben házasodtak össze. A rövidnek tűnő idő ellenére elmondhatják magukról, hogy hosszú közös út áll mögöttük. Egészen pontosan 4100 kilométer. Egy Szent Jakab-útnyi egy kis extrával.

Első randevújukon Gábor elemesélte, hogy nagyon szeret gyalogolni. Kétszer volt az El Caminon. Azt is elmondta, nagy vágya, hogy egyszer Budapestről is elgyalogoljon Szent Jakab sírjához, ami Spanyolország Galicia tartományának fővárosában, Santiago de Compostelában található. Nem egy tipikus csajozós duma. 3650 kilométer. 10000 randiból 9999 úgy végződött volna, hogy majd küldj egy képeslapot, ha megérkeztél! Mindegy milyen címre. Szerencséje volt, mert Zsófi visszakérdezett, hogy vele mehet-e. Tízezerből egy. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Zsófi nem az első volt a sorban, akinek elmondta tervét, de velük Budapest határáig sem sikerült eljutni túracipőben.

A kaland 2012. március 31-én, szombaton, az esküvőn kezdődött. A ceremónia egy elegáns és egy rendhagyó részből állt. Ezen utóbbin a menyasszonyi ruha alá bakancs került, hogy a vacsorához vezető másfél órányi sétát együtt tegyék meg a násznéppel. Jó taktika. Ennyi gyaloglás után már nem szoktak válogatni a népek. Az esküvő után el is indultak zarándokútjukra.

Szent Margit útján indultak és Szent Jakab útján fejezték be túrájukat, amire hat hónapot szántak. Majd minden nap gyalogoltak az ausztriai Mariazellen és a franciaországi Lourdes-on át Szent Jakab sírjáig. Bakancsban, hátizsákkal, három váltás ruhával. Százszor aludtak sátorban. Nem egy tipikus nászút. Ráadásul kicsit túlcsúsztak Santiago de Compostelán, egészen Portugáliáig. Levezetésképp. Ez összesen 4100 kilométer.

Érdekfeszítő zarándokútjukról a Városi Könyvtár “Úton” című sorozatának kilencedik előadásaként népes közönség előtt számolhattak be pénteken.

Vélemény, hozzászólás?

Ma reggelre eltűnt a tévé a rendelő várójából

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!