Connect with us

Szarvas

Nem egy tipikus nászút: 4100 kilométer gyalog

Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor
Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia házastársak. Egy évnyi ismeretség után, 2012-ben házasodtak össze. A rövidnek tűnő idő ellenére elmondhatják magukról, hogy hosszú közös út áll mögöttük. Egészen pontosan 4100 kilométer. Egy Szent Jakab-útnyi egy kis extrával.

Első randevújukon Gábor elemesélte, hogy nagyon szeret gyalogolni. Kétszer volt az El Caminon. Azt is elmondta, nagy vágya, hogy egyszer Budapestről is elgyalogoljon Szent Jakab sírjához, ami Spanyolország Galicia tartományának fővárosában, Santiago de Compostelában található. Nem egy tipikus csajozós duma. 3650 kilométer. 10000 randiból 9999 úgy végződött volna, hogy majd küldj egy képeslapot, ha megérkeztél! Mindegy milyen címre. Szerencséje volt, mert Zsófi visszakérdezett, hogy vele mehet-e. Tízezerből egy. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Zsófi nem az első volt a sorban, akinek elmondta tervét, de velük Budapest határáig sem sikerült eljutni túracipőben.

A kaland 2012. március 31-én, szombaton, az esküvőn kezdődött. A ceremónia egy elegáns és egy rendhagyó részből állt. Ezen utóbbin a menyasszonyi ruha alá bakancs került, hogy a vacsorához vezető másfél órányi sétát együtt tegyék meg a násznéppel. Jó taktika. Ennyi gyaloglás után már nem szoktak válogatni a népek. Az esküvő után el is indultak zarándokútjukra.

Szent Margit útján indultak és Szent Jakab útján fejezték be túrájukat, amire hat hónapot szántak. Majd minden nap gyalogoltak az ausztriai Mariazellen és a franciaországi Lourdes-on át Szent Jakab sírjáig. Bakancsban, hátizsákkal, három váltás ruhával. Százszor aludtak sátorban. Nem egy tipikus nászút. Ráadásul kicsit túlcsúsztak Santiago de Compostelán, egészen Portugáliáig. Levezetésképp. Ez összesen 4100 kilométer.

Érdekfeszítő zarándokútjukról a Városi Könyvtár “Úton” című sorozatának kilencedik előadásaként népes közönség előtt számolhattak be pénteken.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Naplemente Szarvas és Szentandrás határán

Virtuális turista

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect