Connect with us

Hírek

Kockásingesek beszélgetése a Fő téren

Ma reggel országszerte polgári engedetlenségi mozgalommal tiltakoztak a tanárok az oktatás jelenlegi rendszere ellen. Pukli István felhívására egy órán át, nyolctól kilencig szünetelt az oktatás az akcióhoz csatlakozott mintegy 250 iskolában.

Szarvason a Fő téren figyelhetett fel az arra járó egy csoportra. Köztük nyugdíjas és még aktív tanárok is voltak, ill. kockás ingben Dobruczky Zsolt önkormányzati képviselő is egy zöld labdával a kezében.

A Fő téri tanárai nem vettek részt a tiltakozási akcióban, de az ablakból látták nyugdíjas kollégáikat és lyukas órájuk lévén kimentek beszélgetni, árulták el a főtéris tanárok.

A tiltakozók közül Antal András, a Székely Mihály Szakmunkásképző nyugalmazott tanára foglalta össze véleményét a az akcióról, ill. a kialakult helyzetről.

– Az a véleményem erről a folyamatról, ami mára kialakult itt körülöttünk, nemzetünkben, országunkban, hogy annyi anomália történt, vesz körül minket, hogy valaminek meg kell mozdulnia. Logikus és várható volt, hogy elsőként a pedagógus társadalom teszi meg, mert vétkesek között cinkos aki néma, és ők ezt tudják. Ehhez képest még mindig kevésnek tartom a tapasztalható reakciókat.

Hogy a kormányzatnak lesz-e válasza a tanárok polgári engedetlenségi mozgalmára, hamarosan kiderül. Az biztos, hogy ha valamivel óvatosan kell bánniuk, akkor az az oktatás, mert minden szülő és nagyszülő szavazó is egyben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Idegen nyelvi karácsony a Gyakorlóban

Oktatás

Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán) Schmidt Gábor (Fotó: Babák Zoltán)

Büszkén zárhatták az évet a kajakosok

Sport

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Idén is jó helyre került az MSZP Jézuskájának ajándéka

Szarvas

Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia Nyári Krisztina és Blastyákné Fekécs Szilvia

Alföldi lányok is elbírnak a hegyekkel

Sport

Hirdetés

Archívum

2016. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect