Connect with us

Hírek

Napsütést hozott az arborétumi kamaramuzsika

Úgy tűnik, az égiek is szívesen hallgatnak zenét, mert kilenc éve még egyetlen kamarazenei koncert sem maradt el vagy szakadt félbe az időjárás viszontagságai miatt. A Szarvasi Kamarazenekar 2008 óta minden tavasszal és ősszel kitelepül az arborétum fái alá, klasszikus zenével csalogatva közelebb a járókelőket.

Május első vasárnapján is eljutott hangjuk a zenekedvelő közönséghez. A virágba borult kert és a kamarazenakar hívó szavát sokan elfogadták, mások pedig a zenét hallva közelítették meg a még üresen álló székeket.

– Évről évre rendszeresek a meghívások, mivel úgy gondoljuk, hogy az az érzés, amit a zene kivált a hallgatóságból, jól illeszkedik ahhoz a látványhoz, amit az Pepi-kert nyújt – vélekedik dr. Hanyecz Katalin igazgató.

A bevezetőben kapcsolódtak a hétvégére eső ünnephez is. Harsányi Botond – immár 3. alkalommal – egy anyák napi versikével köszöntötte az édesanyákat, amire a zenekar dallal kontrázott. Mozart Kis éji zeneként elhíresült G-dúr szerenádjával teremtették meg a délután hangulatát, majd a műfaj legnagyobbjait megszólaltatva, és könnyedebb hangvételű filmzenék felé is kalandozva jutottak el a kortárs zeneszerzőkig.

– Úgy gondolom, ez a koncert már hozzátartozik a zenekar életéhez. Anyák napja környékén mindig megjelenünk, és ily módon köszöntjük a tavaszt. A közönségünk szerencsére elkísér bennünket, ez pedig megerősít bennünket, és újult erővel vágunk bele a nyári szerepléseknek – mondja a koncert előtti utolsó pillanatokban Vass István koncertmester.

Az 1964 óta megszakítás nélkül működő zenekar tagjai közül vannak olyanok, akik több mint 30 éve foglalják el ugyanazt a széket, de szerencsére az utánpótlás miatt sem kell aggódniuk. Az elmúlt évtizedekben emellett egy vaskos kötegre való repertoárt halmoztak fel, amit igyekeznek frissen tartani, és évről évre újabb darabokkal bővíteni.

A Szarvasi Kamarazenekar a nyár során számos meghívásnak tesz még eleget, legközelebb pedig október elején, a zene világnapjához kötődően pihennek meg az arborétum kis tisztásán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Lelkében él a nemzet, egy lélekkel dobban a Gyakorló

Oktatás

Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pentaller Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Az ökumenikus imahétben benne rejlik a közösségépítés ígérete

Szarvas

Körös-Maros Nemzeti Park – turisztikai ügyintéző

Állás

Körös–Maros Nemzeti Park – büfé eladó

Állás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect