Connect with us

Cervinus Teátrum

Gombóc Artúr és barátai mesés utazásával zárult a Cervinusfest

A Cervinus Művészeti Fesztivál utolsó előadásában ismét a gyermekeknek kedvezett – látszólag – mert úgy gondolom, azok a felnőttek, akik beültek gyermekeikkel, unokájukkal a Vízi Színház nézőterére, éppen úgy élvezték a mesét, mint maguk a kis nézők.

Csukás István a derűs meseíró maga dolgozta színpadra Gombóc Artúr történetét a Játékszín számára, akik elhozták Szarvasra az előadást. Gombóc Artúr (Vida Péter) nem tud elrepülni a többi madárral, mert kissé meghízott (nagyon meghízott), pedig már minden ételről lemondott, kivéve a csokoládét – a kereket, a szögleteset, a hosszút, a töltöttet és sorolhatnám még. Ezért úgy dönt, gyalog indul Afrikába, kísérői is lesznek, az Esernyőmadár (Erdélyi Timea), Sipirc, a macska (Kovács Vanda), Téglagyári megálló Kutya (Gerner Csaba), de csatlakozik Nulla kilométerkő (Szölőskei Tímea) is. Közben persze segítők is akadnak a Sofőr, a Masiniszta, a Pilóta (Vass György) és Füttyös Rezső (Dolmány Attila), aki végül el is juttatja a kis csapatot – a közönség segítségével – Afrikába.

Maga történet inkább kisebb gyermekek részére íródott, azonban a színészek játéka, a zene (Szitha Miklós), a szép díszlet és a jelmezek (Kovács Yvette Alida) élvezhetővé tették az előadást. Vida Péter Gombóc Artúrja telitalálat, hatalmas jelmezében emlékezetes mozgással válik a gyermekközönség kedvencévé, elhitette a nőzőkkel, hogy ő Gombóc Artúr. Erdélyi Tímea Esernyőmadara, cserepével, szellemes mondataival kedves, szerethető útitársa Artúrnak. Kovács Vanda Sipirc macskája, aki nem lökte le a tejes csuprot, csak a huzat volt, megszelídül. És Téglagyári megálló Kutya is emlékezetes marad a közönség számára. Gerner Csabát jó volt látni ismét szarvasi színpadon, alakítása határozott, karakteres. Szölőskei Tímea Nulla kilométerkőként hangjával tűnt ki.

Kedves, aranyos, minőségi mesét láttunk Zsurzs Katalin rendezésében, szép körítéssel, jó színészi játékokkal. A tanulság talán a tolerancia, hogy fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek vagyunk, a külsőnkkel, a rigolyáinkkal együtt. Segítsük egymást még akkor is, ha a célt mégsem sikerül elérni, de legalább megpróbáltuk.

A fotókat babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect