Connect with us

Hírek

A dzsungel könyve bábokkal elmesélve

Csütörtökön este a Vízi Színházban az egri Harlekin Bábszínház mutatta be Dés László – Geszti Péter – Békés Pál A dzsungel könyve című musical bábszínházi változatát, Tóth Réka Ágnes dramaturgiájában.

A Jókai Színház részéről merész vállalkozás volt a darab programba vétele, mert az előző két évben ugyanitt két-két előadásban láthattuk a musicalt teltházakkal, éppen a Jókai Színház színművészeivel. De csütörtökön este is szinte teltházzal kezdődött el az előadás.

A Harlekin Bábszínház az elmúlt év novemberében a Cervinus Teátrumban mutatkozott be A kék Madár című előadással. Akkor háromszor tudták megtölteni a nézőteret, akkora volt az érdeklődés. Ezúttal sem maradt el az érdeklődés és a siker sem. Ezen nem is lehet csodálkozni, mert elvarázsolták a gyermek és felnőtt nézőket egyaránt. A bábszínház 1965-ben alakult Egerben. Az eltelt idő alatt a kivívta rangját, sikeres lett, amit az is bizonyít, hogy határainkon túl is sokat játszanak, és számos szakmai elismerést kaptak.

A dzsungel könyve látványos díszlettel, fények játékával, szép, nagyméretű bábokkal emlékezetes előadássá tette a dzsungel törvényét tanuló Maugli történetét. Nagyon tetszett, hogy míg a dzsungel lakói emberi ruhát viseletek cipővel, addig Maugli bábja csak nadrágot. De igazán találóak és szépek voltak a bábok is és a jelmezek is. A színészek egyformának ható jelmezben léptek színpadra, szinte beleolvadtak a háttérbe. Színvonalas, előadást láthattunk, amelyet örömmel néztek a gyermekek és a felnőttek is. Kihasználták a Vízi Színház adottságait is, a játékba bevonták a lépcsőket is. De a majmokkal a nézők között is „megfordultak”.

A bábművészek, akik hangjukat adták az este hőseinek: Maugli – Zádori Szilárd, Akela – Szilner Olivér, Balu – Herein János, Bagira – Mészáros Pancsa, Majom – Szabados Böbe, Sír Kán – Sóvári Csaba, Ká – Nánási Ágnes, Csil – Soó Gyöngyvér, Túna – Szűcs Réka, és Kovács Máté.

A bábokat-és díszlet kitalálta Csonka Erzsébet, a koreográfiát Fosztó András alkotta meg. Zenei vezető és korrepetitor, aki a dalokat megtanította Németh János. Az előadást megálmodta és megrendezte Halasi Dániel.

A musical a szerzők és a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül bemutatásra.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Új helyen és új köntösben a húsvéti hagyományok

Hírek

Nem engedtünk a 48-ból!

Hírek

Szlovákosok a kenguru 2019-en

Hírek

Utolsó torna a szezonban

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect