Connect with us

Hírek

Magyar költők versei Tóth Péter és Hajvert Ákos előadásában

A Vízi Színház színpadán hétfőn este Tóth Péter és Hajvert Ákos magyar költők ismert és kevésbé ismert verseiből válogatott a szép számban megjelent közönségnek Nem mondhatom el… címmel.

A házigazda ezúttal Besenczy Zoltán volt, aki bemutatta az este főszereplőit. Tóth Péter Lóránt, a versmondást önszorgalomból évek óta kitartó munkával elsajátító, pedagógus, pedagógusi munkáján kívül a Kárpát-medence egész területét végigjáró versvándorként népszerűsíti a magyar irodalom legszebb költeményeit. Hajvert Ákos, a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének elnökeként végzett pedagógiai tevékenysége generációkon át több száz vajdasági fiatalnak teremt lehetőséget a magyar nyelv és irodalom kincseinek megismerésére, elsajátítására.

A két Radnóti-díjas versmondó különleges estével lepte meg a közönséget a versek szerkesztése, előadása nem szokványos módon történt, hanem dramaturgiailag felépítve. Néha elkezdődött egy vers, de másikkal folytatódott. Különleges volt a Walesi bárdok előadásmódja is, az egész este szívet melengető, szeretettel teljes volt.

Tóth Péter és Hajvert Ákos Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Karinthy Frigyes, Arany János, Petőfi Sándor, Faludy György, Kányádi Sándor és Domonkos István szövegeit hozta el Szarvasra. A verseket flashmob vetítésekkel erősítették, amelyek arról szóltak, hogy egy-két zenész előveszi hangszerét és játszani kezd, majd csatlakoznak hozzá a többiek, és a rohanó emberek csodálkozva, mosolyogva megállnak, és hallgatják az áradó zenét. Ez három vetítés, három helyszín. A költeményeket vajon lehet-e ilyen módon előadni, megállnának- e az emberek? Szerintem igen! Mert a közönség tegnap este megállt egy pillanatra, rácsodálkozott a versekre, amely éppen úgy áradt, mint a muzsika.

A nézők vastapssal köszönték meg a két művészsnek a különleges estét. Remélem, még találkozunk a két tehetséges előadóval Szarvason.

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bronzérmes ifik

Hírek

Művészetek színes kavalkádja a Gyakorlóiskolában

Hírek

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Hirdetés

Archívum

2016. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Friss

Connect