Csatlakozz hozzánk

Feliratkozás

Békés megye

Arad megyei küldöttség a megyeházán

Békés megyébe érkezett dr. Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, dr. Coralia Cotoraci, az Aradi „Vasile Goldis” Egyetem rektora, Gabriela Chiricheu, az Arad Megyei Tanács projektekkel foglalkozó igazgatója és dr. Andrei Ando, az Aradi Kereskedelmi Kamara igazgatója. A vendégeket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tolnai Péter alelnök, dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője és Szász Zsolt, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a megyeházán.

A látogatás programját a küldöttség kérésének megfelelően állították össze a megyei önkormányzat kollégái. Elsősorban a CsabaPark projekt érdekelte az aradi vendégeket, a hagyományőrzés és az erre épülő gazdaságfejlesztés. Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere vezette körbe a látogatókat a létesítményben, bemutatva annak működését és ismertetve a jövőbeni terveket.

A másik fontos terület, amiről szeretett volna informálódni a delegáció, a megyei kórházak működése. Ellátogattak a Békés Megyei Központi Kórházba, ahol dr. Becsei László főigazgató vezette körbe a küldöttséget a központi kórház békéscsabai intézményében, majd az Orosházi Kórházban dr. Duray Gergő főigazgató mutatta be az orosházi kórház működését. Az egészségügy kapcsán a Békés megyei kórházakban működő egészségügyi rendszer iránt érdeklődtek, a gyulai és békéscsabai kórház integrációja, valamint a szűrőprogramok, különösen a daganatos megbetegedések szűrésének magyarországi gyakorlata terén informálódtak.

Több olyan uniós forrásból megvalósítható közös európai program kivitelezése is szóba került, amelyben a partner Békés megye lenne, ugyanis az Arad megyei fenntartású kórház fejlesztése kiemelt célja Arad megye vezetésének. A két megye képviselői megállapodtak abban, hogy mindezt kölcsönös tapasztalatcserével, szakembercserével segítik a jövőben.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A Szarvasi Arborétum is bekerült a Békés Megyei Értéktárba

Békés megye

Megyei felzárkózási fórumot tartottak Békés megyében

Békés megye

Oktatás, ár- és belvízvédelem, M47 került napirendre a megyegyűlésen

Békés megye

Nagy siker és hatalmas érdeklődés a harmadik Megyenapon

Békés megye

Hirdetés

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!