Connect with us

Békés megye

Arad megyei küldöttség a megyeházán

Békés megyébe érkezett dr. Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, dr. Coralia Cotoraci, az Aradi „Vasile Goldis” Egyetem rektora, Gabriela Chiricheu, az Arad Megyei Tanács projektekkel foglalkozó igazgatója és dr. Andrei Ando, az Aradi Kereskedelmi Kamara igazgatója. A vendégeket Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Tolnai Péter alelnök, dr. Horváth Mihály, a Békés Megyei Önkormányzati Hivatal aljegyzője és Szász Zsolt, a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezetője köszöntötte a megyeházán.

A látogatás programját a küldöttség kérésének megfelelően állították össze a megyei önkormányzat kollégái. Elsősorban a CsabaPark projekt érdekelte az aradi vendégeket, a hagyományőrzés és az erre épülő gazdaságfejlesztés. Hanó Miklós, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere vezette körbe a látogatókat a létesítményben, bemutatva annak működését és ismertetve a jövőbeni terveket.

A másik fontos terület, amiről szeretett volna informálódni a delegáció, a megyei kórházak működése. Ellátogattak a Békés Megyei Központi Kórházba, ahol dr. Becsei László főigazgató vezette körbe a küldöttséget a központi kórház békéscsabai intézményében, majd az Orosházi Kórházban dr. Duray Gergő főigazgató mutatta be az orosházi kórház működését. Az egészségügy kapcsán a Békés megyei kórházakban működő egészségügyi rendszer iránt érdeklődtek, a gyulai és békéscsabai kórház integrációja, valamint a szűrőprogramok, különösen a daganatos megbetegedések szűrésének magyarországi gyakorlata terén informálódtak.

Több olyan uniós forrásból megvalósítható közös európai program kivitelezése is szóba került, amelyben a partner Békés megye lenne, ugyanis az Arad megyei fenntartású kórház fejlesztése kiemelt célja Arad megye vezetésének. A két megye képviselői megállapodtak abban, hogy mindezt kölcsönös tapasztalatcserével, szakembercserével segítik a jövőben.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter) Hodálik Pál (Fotó: Zentai Péter)

Hodálik Pál megyei tanácsnok lett, STG a szarvasi agrárképzésről terjesztett elő

Békés megye

Fotó:Zentai Péter Fotó:Zentai Péter

Ismét Zalai Mihály lett a megyei közgyűlés elnöke

Békés megye

Helyi termékek boltja Helyi termékek boltja

Többlettámogatást kapott Szarvas a helyi termékek piacára

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Ünnepi közgyűlés a Megyenaphoz kapcsolódóan

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2016. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect