Connect with us

Csabacsűd

Az öröm gyertyája is fellobbant a csabacsűdi koszorún

Karácsonyi kézműves vásár késztette megállásra az evangélikus templom felé sietőket advent negyedik vasárnapján. Odabenn, az oltár mellett elhelyezett adventi koszorún már csak egyetlen gyertyaláng nem égett. Ezt Jansik Györgyné, a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesület elnökének felkérésére Molnár József, a település polgármestere gyújtotta meg.

– Lassan az ünnepkörnek az első szakasza lezárul, megérkezik a Mindenható, elérkezik szent karácsony ünnepe. A gyerekek pontosan tudják, hogy mennyit kell aludni karácsonyig, és mikor lehet kibontani a fenyőfa alatt lévő ajándékokat. A szeretet ünnepe a családok ünnepe. A családé, ami a társadalom legkisebb egysége. Kívánom, hogy ezen az ünnepen legyen teljes a család, még azok is érjenek haza, akik a munkájuk miatt az év többi szakaszában távol tartózkodnak – fogalmazta meg jókívánságait a község első embere.

A Cervinus Teátrum művészei közül Bardon Ivett és Polák Ferenc hozták közelebb az ünnep hangulatát. Ady Endre: Karácsony című versére felfűzve csendült fel többek között Leonard Cohen legnagyobb slágere valamint Demjén Ferenc: Gyertyák című örökzöldje.

A műsor második részében az óvodás hittanosok angyalszárnyakkal vonultak fel az oltárhoz, majd az általános iskolások versekkel és dalokkal örvendeztették meg a közönséget. Köztük akadt olyan is, aki szlovák nyelven szavalt, ill. aki saját szerzeményét olvasta fel.

Zárásként egy távoli üzenetet tolmácsolt egy angyalruhába öltözött gyermek, amelynek egy szeletkéjét, papírtekercs formájában mindenki hazavihette:

„Én várok rád…De te vajon Engem keresel, Rám vársz, ahogy közeledsz a Szentestéhez? Vagy valami egészen mást kutatsz? Tudod-e valójában, miről is szól az adventi időszak és a Szenteste? Ó, ha tudnád, akkor a legnagyobb örömre, szeretetre, békére, reményre találnál e világon! S ezeken kívül még ez nagy kincsre: a hitre Bennem. Ha képes lennél elfogadni engem az életedbe, Én soha többé nem eresztenélek el téged! Kérlek, figyelj Rám is Szenteste, próbáld meghallani hangom. Emlékezz, Én várok rád: szerető mennyei Atyád és Istened.”

A közösségi alkalom végén szeretetvendégségre került sor, majd a tömeg átvonult a hivatal előtti területre, ahol Czesznak János választókerületi elnök gyújtotta meg az utolsó gyertyát. Láng Emese egy magyar népdal dallamaival búcsúzott az összegyűltektől, és kívánt az egyházközség nevében áldott, békés ünnepeket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Meggyújtották a második gyertyát is Csabacsűdön

Csabacsűd

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán) Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)

Jézus a szeretet kultúráját hozta el

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2016. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect