Connect with us

Hírek

Förgetegesre sikerült a Gyakorló farsangi mulatsága

Február 16-án délután, bizony muzsikált a ház a Cervinus Teátrum színháztermében. Muzsikált, zengett, bongott… a sok-sok gyakorlós gyermek lelkesedésétől, táncától, szívének dobbanásától! Azokat a kedves szülőket, nagyszülőket, hozzátartozót, akik eljöttek a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának farsangi mulatságára, az alsós és felsős gyerekek télűző performanszai teljesen elkápráztattak.

Farsang van, farsang van,
járjuk a táncot gyorsabban!
Förgeteges ez a bál,
még a ház is muzsikál.

A színvonalas műsort a második osztályosok nyitották meg. Néptáncos hagyományőrző műsorukban farsangi varázsigékkel próbáltak ráijeszteni a hosszúra nyúlt, hideg télre. Bíró Gyula igazgató úr köszöntője rendhagyóra sikerült, hiszen Csatai Martin hatodik osztályos bűvésztanonccal léptek spontán előadással a színpadra. Martin cukorkás varázslata megalapozta az este vidám hangulatát.

A harmadik osztály igazi spanyol hangulatot teremtett a színpadon. A fiúk elcsavarták a lányok fejét, ha hosszabb időre nem is, legalábbis egy fergeteges, pörgős tánc erejéig. Az elsősök, mint nyuszik és rókák, egy újabb első élményt élhettek át a világot jelentő deszkákon. A szorgalmas negyedikes lányok felmosóikkal bírták rá a kissé lusta, csak szórakozásra vágyó fiúkat a táncra és vitték őket a táncparkettre.

A második osztályosok nagy mese- és állatkedvelők lévén, Alvin mókusaiként tértek vissza, hogy megörvendeztessenek bennünket.

Az ötödik osztályosokat meg sem ismertük fantasztikus jelmezeikben; a műsorfolyam üde színfoltjaként, a jól ismert mesehősöket, a Trollokat jelenítették meg. A hatodikos fiúk és lányok lendületes, modern tánccal gazdagítottak az estet. A hetedikesek sötétségbe burkolóztak a színpadon, fehéren villogó kesztyűik vidám táncát élvezhettük. Kitörő közönségsikert aratva.

Nyolcadikosaink utolsó farsangi táncukat lejtették el általános iskolásként… profi módon, matrózokat alakítva. Őket nézve nemcsak osztályfőnökük, de mindannyian büszkeséget éreztünk! Az ofi kicsit könnyezett is…

A vidám hangulatú egyéni jelmezes felvonulás arról tett tanúbizonyságot, hogy mennyire kreatívak és ügyesek gyermekeink szülei is. Több mint nyolcvan gyermek izgult, hogy valamelyik kategóriában díjazott legyen.

Farsangi alkalmunk után most már alig várjuk, hogy beköszöntsön végre a tavasz. Ilyen remekbe szabott produkciók után nem is lesz más választása. Gyere tavasz, várva várunk… Művészetek Délutánján újabb káprázatos produkciókkal.

Komlósné Szirom Anita tanító

Kiemelt

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Beleznay Endre egyszemélyes színháza

Szarvas

Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva) Urbán Ildikó (Fotó: Hegedűs Éva)

Ötezer szelet tortával készül a Magyar Ízek Utcájába a szarvasi cukrászmester

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Kategóriák

Friss

Connect