Connect with us

Békés megye

Békés megyei tanulmányúton a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének öt tagja június elején három napos study touron vett részt Békés megyében. A tanulmányút első útja a Körös-Maros Nemzeti Park Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba vezetett Dévaványán, majd Szeghalom és Füzesgyarmat voltak az első nap további állomásai. A Vállalkozói Központban Macsári József, Szeghalom polgármestere társaságában elköltött kellemes ebédet követően Túri János magángyűjtő „Mundérba bújt történelem” című állandó had- és egyenruha történeti kiállítását tekintették meg a résztvevők. Füzesgyarmaton Galambos Sándor hintókészítő műhelyének remekeivel, majd a Kastélypark Fürdő szolgáltatásaival ismerkedtek a vendégek. Szállásukat és vacsorájukat a Termál Hotel Gara biztosította. A vacsorán Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere ismertette a településen folyamatban levő projekteket.

A tanulmányút második napja a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely bemutatásával indult, ahol Molnár Sándor, Vésztő polgármestere köszöntötte a vendégeket. A következő úti cél Békés megye székhelye volt. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Megyeházán fogadta a tanulmányút résztvevőit, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében hamarosan megvalósuló 4,2 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztésen túl megyénk kulturális, horgászati, gasztronómiai kínálatát ismertette a vendégekkel.

Békéscsabán a résztvevők egy röpke városnézés keretében ismerkedhettek a nevezetességekkel, látogatást tettek a Munkácsy Mihály Emlékházban, majd felkeresték a város egyik legfontosabb fejlesztési projektjének helyszínét, a CsabaParkot. Itt egy igazi csabai disznótoros ebéd közben a projektgazda tájékoztatást nyújtott a pályázat keretében megvalósuló további fejlesztésekről.

A második nap záró állomása a megye turisztikai zászlóshajója, Gyula volt, ahol a résztvevők megkóstolhatták a valójában 178 éves Százéves cukrászda remekeit, majd megtekintették Erkel Ferenc Emlékházát, és látogatást tettek az Almássy-kastély látogatóközpontban, mely idén bekerült Európa legjobb 40 múzeuma közé. A Várfürdőben tájékoztatást kaptak a fürdő és az Aqua Palota szolgáltatásairól, programajánlatairól. A Patrióta Étterem – mely 2015-ben elnyerte a Gault & Millau „Az év feltörekvő étterme” díját – az egyik résztvevő szavait idézve „úri módon prezentálta konyhájának legjobbját”.

A harmadik nap Szarvason sétahajókázással indult a Holt-Körösön, majd sétával folytatódott, előbb az ország egyetlen interaktív makettparkjában, a Mini Magyarország makettparkban, majd a Szarvasi Arborétumban. A békésszentandrási Nagy Magyarország Fogadó házias finomságait kóstolhatták meg ebédre a résztvevők, a tanulmányút programja a Szent András Sörfőzdében tett látogatással zárult.

A study tourt a Békés megyei Tourinform iroda szervezte a Körös-sárréti, a békéscsabai, a gyulai és a szarvasi Tourinform irodákkal, valamint megyei turisztikai szolgáltatókkal és attrakciógazdákkal közös együttműködésben.

Kiemelt

Iustin Cionca és Zalai Mihály Iustin Cionca és Zalai Mihály

Megújították az együttműködési megállapodást

Békés megye

Kamarai gyakorlati oktatói képzés – kötelező lesz

Békés megye

Új áteresz épül az M44 mentén

Békés megye

Most évekre eldőlhet a KKV szektor sorsa

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect