Connect with us

Békés megye

Békés megyei tanulmányúton a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének öt tagja június elején három napos study touron vett részt Békés megyében. A tanulmányút első útja a Körös-Maros Nemzeti Park Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba vezetett Dévaványán, majd Szeghalom és Füzesgyarmat voltak az első nap további állomásai. A Vállalkozói Központban Macsári József, Szeghalom polgármestere társaságában elköltött kellemes ebédet követően Túri János magángyűjtő „Mundérba bújt történelem” című állandó had- és egyenruha történeti kiállítását tekintették meg a résztvevők. Füzesgyarmaton Galambos Sándor hintókészítő műhelyének remekeivel, majd a Kastélypark Fürdő szolgáltatásaival ismerkedtek a vendégek. Szállásukat és vacsorájukat a Termál Hotel Gara biztosította. A vacsorán Bere Károly, Füzesgyarmat polgármestere ismertette a településen folyamatban levő projekteket.

A tanulmányút második napja a Vésztő-Mágor Történelmi Emlékhely bemutatásával indult, ahol Molnár Sándor, Vésztő polgármestere köszöntötte a vendégeket. A következő úti cél Békés megye székhelye volt. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Megyeházán fogadta a tanulmányút résztvevőit, és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében hamarosan megvalósuló 4,2 milliárd forintnyi turisztikai fejlesztésen túl megyénk kulturális, horgászati, gasztronómiai kínálatát ismertette a vendégekkel.

Békéscsabán a résztvevők egy röpke városnézés keretében ismerkedhettek a nevezetességekkel, látogatást tettek a Munkácsy Mihály Emlékházban, majd felkeresték a város egyik legfontosabb fejlesztési projektjének helyszínét, a CsabaParkot. Itt egy igazi csabai disznótoros ebéd közben a projektgazda tájékoztatást nyújtott a pályázat keretében megvalósuló további fejlesztésekről.

A második nap záró állomása a megye turisztikai zászlóshajója, Gyula volt, ahol a résztvevők megkóstolhatták a valójában 178 éves Százéves cukrászda remekeit, majd megtekintették Erkel Ferenc Emlékházát, és látogatást tettek az Almássy-kastély látogatóközpontban, mely idén bekerült Európa legjobb 40 múzeuma közé. A Várfürdőben tájékoztatást kaptak a fürdő és az Aqua Palota szolgáltatásairól, programajánlatairól. A Patrióta Étterem – mely 2015-ben elnyerte a Gault & Millau „Az év feltörekvő étterme” díját – az egyik résztvevő szavait idézve „úri módon prezentálta konyhájának legjobbját”.

A harmadik nap Szarvason sétahajókázással indult a Holt-Körösön, majd sétával folytatódott, előbb az ország egyetlen interaktív makettparkjában, a Mini Magyarország makettparkban, majd a Szarvasi Arborétumban. A békésszentandrási Nagy Magyarország Fogadó házias finomságait kóstolhatták meg ebédre a résztvevők, a tanulmányút programja a Szent András Sörfőzdében tett látogatással zárult.

A study tourt a Békés megyei Tourinform iroda szervezte a Körös-sárréti, a békéscsabai, a gyulai és a szarvasi Tourinform irodákkal, valamint megyei turisztikai szolgáltatókkal és attrakciógazdákkal közös együttműködésben.

Kiemelt

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Felénk Fidesz–KDNP, DK, Jobbik a sorrend

Békés megye

Iustin Cionca és Zalai Mihály Iustin Cionca és Zalai Mihály

Megújították az együttműködési megállapodást

Békés megye

Kamarai gyakorlati oktatói képzés – kötelező lesz

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2018. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Friss

Connect