Connect with us

Hírek

Új székhelyre költözött Szarvas Város Barátainak Köre

A korábbinál kétszer tágasabb térbe, a Nap utca 24. szám alá tette át székhelyét Szarvas Város Barátainak Köre. A Kossuth utcai egy szoba-konyhás ingatlan helyett egy 70 négyzetméteres polgári házrészben folytathatják a munkájukat. A kétszobás házat – eleget téve a civil szervezet kérésének – az önkormányzat bocsájtotta rendelkezésükre. Az előkészületek már hetekkel korábban megkezdődtek, a pakolásra és a bútorok elszállítására pedig néhány napja került sor.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna a Körös Televízió Nap mint nap című műsorában elmondta, nagyon hálás a település vezetésének és a tagságnak a támogatásért. A lehetőséget Pekárné Margitka vette észre, a kérvényüket pedig a képviselő-testület pozitívan bírálta el. Az örömöt szinte azonnal az aktív hétköznapok váltották fel. Elsőként kitakarították és rendbe tették az épületet, majd a festést és az elektromos hálózat karbantartását oldották meg.

– A raktár kialakítása igen komoly feladat volt, mert nagyon sok olyan eszközünk van, amit el kellett helyeznünk. Az udvaron lévő garázst kimeszeltük, majd nekiveselkedtünk a bútorok átszállításának. A Kossuth utca 30. alatt lévőket kiegészítettük az önkormányzat által felajánlottakkal. Az utóbbiból egy konyhát alakítottunk ki. Noha előzetesen bejelöltük az alaprajzon, mi hova kerüljön, a valóság egy kicsit keresztülhúzta a számításainkat – idézi fel a költözés izgalmait Hornok László, a pakolóbrigád egyik legaktívabb tagja.

A baráti kör elnöke rámutatott, a költözés azt is bebizonyította, hogy a tagságra nem csak akkor lehet számítani, ha kikapcsolódásról, szórakozásról van szó. A feladatoktól sem riadnak meg. A bútorok elszállításánál kb. harmincan segédkeztek, akik a közösségi munkáért cserébe a háztartást, a családot vagy épp a hűsítő vízpartot hagyták maguk mögött. Jutalmuk a baráti kör aktív horgászainak köszönhetően halászlé és sült hal volt, amit a kimerítő nap végén az udvaron fogyasztottak el.

– Érdekes volt megtapasztalni, hogy amikor munkáról volt szó, többen eljöttek, mint amikor vacsorára invitáltuk őket. Annyi halászlevet főztünk, hogy a végén már úgy kellett csalogatni az ismerősöket, hogy fogyasszanak. Mindazonáltal jó volt látni, ahogy a gyerekek és felnőttek belakták az udvart, és jól érezték magukat az új helyen – osztotta meg első élményeit Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna.

Mint elhangzott, a munka dandárján már túl vannak. Az elkövetkező időszakban a kisebb-nagyobb javítási, szerelési munkálatokat végzik, és a kertet is szeretnék rendbe tenni. Terveik között szerepel egyebek mellett egy lengőteke és egy hinta kialakítása, amelyek majd a szabadtéri programokat színesítenék.

A civil szervezet vezetése abban bízik, hogy augusztus második felére teljesen belakják az ingatlant, és egy kis ünnepség keretében fel is avathatják új otthonukat.

Kiemelt

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán) Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Hírek

Szemenyei Csaba és Teremi Samu Szemenyei Csaba és Teremi Samu

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect