Connect with us

Hírek

Új székhelyre költözött Szarvas Város Barátainak Köre

A korábbinál kétszer tágasabb térbe, a Nap utca 24. szám alá tette át székhelyét Szarvas Város Barátainak Köre. A Kossuth utcai egy szoba-konyhás ingatlan helyett egy 70 négyzetméteres polgári házrészben folytathatják a munkájukat. A kétszobás házat – eleget téve a civil szervezet kérésének – az önkormányzat bocsájtotta rendelkezésükre. Az előkészületek már hetekkel korábban megkezdődtek, a pakolásra és a bútorok elszállítására pedig néhány napja került sor.

Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna a Körös Televízió Nap mint nap című műsorában elmondta, nagyon hálás a település vezetésének és a tagságnak a támogatásért. A lehetőséget Pekárné Margitka vette észre, a kérvényüket pedig a képviselő-testület pozitívan bírálta el. Az örömöt szinte azonnal az aktív hétköznapok váltották fel. Elsőként kitakarították és rendbe tették az épületet, majd a festést és az elektromos hálózat karbantartását oldották meg.

– A raktár kialakítása igen komoly feladat volt, mert nagyon sok olyan eszközünk van, amit el kellett helyeznünk. Az udvaron lévő garázst kimeszeltük, majd nekiveselkedtünk a bútorok átszállításának. A Kossuth utca 30. alatt lévőket kiegészítettük az önkormányzat által felajánlottakkal. Az utóbbiból egy konyhát alakítottunk ki. Noha előzetesen bejelöltük az alaprajzon, mi hova kerüljön, a valóság egy kicsit keresztülhúzta a számításainkat – idézi fel a költözés izgalmait Hornok László, a pakolóbrigád egyik legaktívabb tagja.

A baráti kör elnöke rámutatott, a költözés azt is bebizonyította, hogy a tagságra nem csak akkor lehet számítani, ha kikapcsolódásról, szórakozásról van szó. A feladatoktól sem riadnak meg. A bútorok elszállításánál kb. harmincan segédkeztek, akik a közösségi munkáért cserébe a háztartást, a családot vagy épp a hűsítő vízpartot hagyták maguk mögött. Jutalmuk a baráti kör aktív horgászainak köszönhetően halászlé és sült hal volt, amit a kimerítő nap végén az udvaron fogyasztottak el.

– Érdekes volt megtapasztalni, hogy amikor munkáról volt szó, többen eljöttek, mint amikor vacsorára invitáltuk őket. Annyi halászlevet főztünk, hogy a végén már úgy kellett csalogatni az ismerősöket, hogy fogyasszanak. Mindazonáltal jó volt látni, ahogy a gyerekek és felnőttek belakták az udvart, és jól érezték magukat az új helyen – osztotta meg első élményeit Zsapkáné Csasztvan Zsuzsanna.

Mint elhangzott, a munka dandárján már túl vannak. Az elkövetkező időszakban a kisebb-nagyobb javítási, szerelési munkálatokat végzik, és a kertet is szeretnék rendbe tenni. Terveik között szerepel egyebek mellett egy lengőteke és egy hinta kialakítása, amelyek majd a szabadtéri programokat színesítenék.

A civil szervezet vezetése abban bízik, hogy augusztus második felére teljesen belakják az ingatlant, és egy kis ünnepség keretében fel is avathatják új otthonukat.

Kiemelt

Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt) Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt)

Nemzeti Színházban játszott a Cervinus

Cervinus Teátrum

Taroltak a babilonosok a kecskeméti nemzetközi minősítő versenyen

Hírek

Reménységek Tornája segítségnyújtással

Hírek

20. Bál a Székelyben

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect