Connect with us

Hírek

Európai Diáksport Nap a Benkában

400 gyermek várta nagy izgalommal a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolánkban már hagyománnyá vált szeptember végi sportnapot. Már 5. alkalommal vettünk részt a Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésén, mert fontosnak tartjuk olyan közösségformáló, egészségre pozitívan ható mozgásformák megismertetését, amit minden körülmények között játszhatóak életkortól függetlenül. Ezen a napon is az általunk felkínált játékoknak az elsődleges célja az aktív részvételen alapuló, értékteremtő szabadidő eltöltésére nevelés volt a mozgás megszerettetésével.

A másodlagos cél olyan kortárs kapcsolatok és közösségek kialakítása volt, mely hosszútávon elkötelezettséget érez a mozgás iránt, illetve igényt ébreszt a tartalmas szabadidő közös eltöltésére „elmagányosodott, monitor előtt élő” világunkban.

A reggel zenés ébresztő tornával kezdődött. A diákok által kedvelt zenére történő táncos mozgás a teljes nevelő-és tanulói közösséget megmozgatta.

Az udvar ezen a napon játékos mozgástérré változott. Minden korosztály szívesen játszott a tollaslabda pályán, majd megismerve a szabályokat, párosokat alkotva versenyeztek egymással. A legnépszerűbb játék a kakasviadal volt, mely a küzdőjátékok egyik kedvelt formája. Fiúk és lányok ugyanolyan bátorsággal álltak ki egymás ellen, küzdöttek nagy erővel, hogy a társukat a körön kívülre tolják. A legvidámabb pillanatokat minden évben a kötélhúzás során élik át a diákok. Nagy lendülettel, erővel húzzák a feszes kötelet, hogy a játék végén ne ők találják magukat a fűben.

A gyerekek a nap folyamán kipróbálhatták magukat a pályán kialakított labdaügyességi feladatokban is, ahol a labdavezetésé, a kapura dobásé volt a főszerep. Labdajátékok közül a kosárlabda, kézilabda elemei sem maradhattak ki, mely sportágak nagyon népszerűek iskolánkban. A labdarúgást kedvelők lábtengó pályán rúghatták a „bőrt”. A röplabda háló mindkét oldalán jó hangulatú, hosszú labdamenetek voltak. A tenisz és a floorball játék nagy koncentrációt igényelt a játékosoktól. Az asztalitenisz asztal körül is nagy volt a nyüzsgés, a forgózás sok vidám percet adott a gyerekeknek.

A Európai Diáksport napunkat a 2018 m lefutásával zártuk, melyet minden tanulónk lelkesen, erejének megfelelően teljesített.

Bízunk benne, hogy a mozgást népszerűsítő közös délelőtt elérte a célját: a szabadidős mozgásformák nem csupán időtöltést jelentettek tanulóink számára, hanem testi, szellemi felfrissülést, regenerálódást, felüdülést, kikapcsolódást is egy jó közösségben.

Molnár Eteléné, Zalán Csaba szervezők

Kiemelt

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hét érem a Diákolimpiáról, Frankó Dani bronzérmes a Polish Openen

Sport

Fedezd fel hét kontinens élővilágát!

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ismét külföldi diákok tanulnak a „mezőgazdasági főiskolán”

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect