Connect with us

Békés megye

Megyei felzárkózási fórumot tartottak Békés megyében

A Békés Megyei Önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os támogatási intenzitású 57 millió forintos összegű támogatást nyert az EFOP–1.6.3–17–2017-00013 azonosító számú „Felzárkózás-politikai együttműködések támogatás Békés megyében” című projekt megvalósításához. A pályázat 2018. január 1-jével megkezdődött, zárása 2020. december 31-én várható.

A projekt legfőbb célkitűzése a célcsoportok (romák, mélyszegénységben élők, gyerekek, nők, idősek, fogyatékkal élők) szolgáltatási hiányainak, problémáinak feltárása, a beavatkozási területek feltérképezése. A projekt keretében létrejövő Megyei felzárkózási fórum és az általa létrehozott munkacsoportok ülésein, valamint a tematikus rendezvénysorozaton a közreműködő szakemberek létrehoznak – a feltárt szolgáltatási hiányokon alapuló és a megoldásokat is tartalmazó – szolgáltatási út térképet.
A megyei felzárkóztatási fórum a teljes projektidőszak alatt évente kétszer ülésezik, míg a munkacsoportok havonta. A projekt keretében generált megyei szintű együttműködések megerősítése és fenntarthatósága érdekében Megyei esélyteremtő paktumot is megalkotnak a közreműködők.

A kiemelt projekthez kapcsolódóan a Békés Megyei Önkormányzat 2018. november 29-én megtartotta a második fórumot, ahol a romákat, mélyszegénységben élőket, gyerekeket, nőket, időseket és fogyatékkal élőket képviselő munkacsoportvezetők és az állami, az önkormányzati és egyházi partnerek, valamint a nemrégiben civil pályáztatás útján jelentkező megyei civil szervezetek képviselői vettek részt.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte a téma és a projekt fontosságát, majd ezt követően bemutatkoztak a megyei szakemberekből álló munkacsoportok. Balázsné Nelhübel Henriette a fogyatékkal élők, Toszeczky Renáta a romák, mélyszegénységben élők és a nők, Kovács Edina az idősek és gyerekek munkacsoport vezetője ismertette az előttük álló munkát.

A Megyei Felzárkózási Fórumon résztvevő szakemberek és szervezetek képviselői mindannyian megegyeztek abban, hogy a kijelölt célcsoportokkal kapcsolatos problémák feltárása, összegyűjtése és megoldási lehetőségeinek megfogalmazása Békés megyére vonatkozóan, a jövőre nézve nélkülözhetetlen fontosságú. A fórum végén a résztvevők elfogadták az ügyrendet, valamint előrevetítették a következő ülés várható időpontját és tematikáját.

Kiemelt

A Békés Megyei Önkormányzat bemutatja: Megyenap 2019

Békés megye

Fotó: Zentai Péter Fotó: Zentai Péter

Frissült Békés megye turisztikai arculata

Békés megye

Ismét nagy sikert arattak Békés megye ízei

Békés megye

Békés megye az ország egyik legbiztonságosabb megyéje

Békés megye

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect