in

Sikeres taekwon-do övvizsga

Március 13-án a szarvasi taekwon-do tanítványok vizsgáztatása céljából Szarvasra látogatott Máté Zoltán 5.danos nemzetközi mester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke.

A sportcsarnokban lezajlott vizsgát két és fél hónapos (külön erre az alkalomra irányuló) felkészülés előzte meg, ennek megfelelően az övvizsgán csak azok az ifjú tanítványok vehettek részt, akik már az úgynevezett elővizsgán sikerrel vették az akadályokat. Ezért a feladatokat illetően túl sok meglepetés nem érhette a vizsgára jelentkezett csapatot, azonban a vizsgadrukk szinte mindenkin látszott. A Mester különböző bázistechnikák, alaprúgások, hárítások, formagyakorlatok bemutatását kérte a tanítványoktól. A vizsga egyik legnehezebb része a fekvőtámaszok teljesítése volt, de szerencsére ez sem jelentett nagy gondot, hiszen az edzéseken mindennapos az erőnléti felkészítés.

Az övvizsga végén a Mester kiértékelte a teljesítményeket, megdicsérte a csapatot és kiosztotta az okleveleket a vizsgára jelentkezett tanítványok részére, ezzel is buzdítva mindenkit a további edzésre és tanulásra.

Gratulálunk a Szarvas SE Taekwon-do Szakosztálya tanítványainak!

Köszönet illeti a felkészítőket is: Tóth István 4.dan, Pálinkás László 1.dan, Bessenyei Ferenc 1.dan és Borgula György 2.gup .

A Taekwon-do Szakosztály továbbá köszöni Szarvas Város Önkormányzata segítségét és itt hívja fel a figyelmet edzéseire, amelyek minden hétfőn és csütörtökön 17.30-kor a Petőfi utcai sportcsarnokban kerülnek megrendezésre, melyekre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Vélemény, hozzászólás?

Szép sikerek a szarvasi Aerobic Diákolimpián

Március 15-i megemlékezés