Connect with us

Dosszié

Újabb tiltakozási akció a szárnyvonalakért

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés megyei szervezete felszólítja Bajnai Gordon leendő gazdasági minisztert, hogy a megyében tervezett három vasúti szárnyvonal megszüntetésével azon hagyjon fel.

A tavalyi tiltakozások után (amelyek során a Jobbik kezdeményezésére több száz ember tüntetett, és tagjaink, valamint szimpatizánsaink több ezer aláírást gyűjtöttek) a minisztérium meghátrált, és elhalasztotta a szárnyvonalak felszámolását. Azóta az önkormányzatokra és az általuk alapított társulásokra akarja hárítani az üzemeltetés költségeit, de szóba került magánbefektetők bevonása is. 

Nyilvánvaló, hogy a szolgáltatásba bevont magánbefektetők a profitot tartják elsődlegesnek és nem az utasok kényelmét, biztonságát, ezért a privatizáció számunkra vállalhatatlan. Az önkormányzatok közös összefogásával alakuló térségi társaságok forráshiány miatt képtelenek lesznek fenntartani a szárnyvonalakat, hiszen jelentős részük így is komoly hiánnyal és adóssággal küszködik. Ezért a Jobbik a további állami fenntartás mellett foglal állást.

A tavalyi tervek szerint május végi határidővel Békés megyében három szárnyvonalat mindenképpen fel kíván számolni a tárca (Vésztő-Körösnagyharsány, Mezőkovácsháza-Battonya, Kisszénás-Kondoros).

A Jobbik felszólítja a leendő minisztert, hogy állítsa le a szárnyvonalak megszüntetéséről szóló döntést. Ha mégis folytatni kívánja vidékromboló intézkedéseit, akkor a Jobbik a tavalyihoz hasonló figyelemfelkeltő akciókat, valamint tüntetéseket és végső esetben polgári engedetlenségi mozgalmat indít.

Szarvas, 2008.04.28.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik megyei szervezője
06 70 379 90 44

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Népszerű

Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán) Két BZMOT motorvonat áll 2020. augusztus 2-án a szarvasi vasútállomáson (Fotó: Babák Zoltán)

Vajon melyik vasúti alapmenetrend állt vissza szombaton?

Közlekedés

A Mezőtúr-Szarvas közötti vasúti híd (Fotó: Babák Zoltán) A Mezőtúr-Szarvas közötti vasúti híd (Fotó: Babák Zoltán)

MÁV: augusztus elsejétől visszaáll a korábbi alapmenetrend

Közlekedés

Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán) Samu Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Babák Zoltán)

Megtartotta vírus utáni első sajtótájékoztatóját a Jobbik

Politika

Ma lép érvénybe az ideiglenes járványügyi vasúti menetrend

Közlekedés

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2008. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect